Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP de aynı görüşte:

Kaz Dağı ve Salda

Kaz Dağı ve Salda Gölü kıyımı son bulmalı…

Türkiye ve ilimiz kamuoyunda oluşan Kazdağı ile Salda Gölü’ndeki orman kıyımına yönelik girişimlere, CHP Hatay Teşkilatı da tepki gösterdi. CHP Hatay İl Başkanı, “Kaz Dağı ile Salda Gölü doğa kıyımı son bulmalı” dedi.
CHP İl Başkanı Halil İbrahim Özgün’ün açıklaması şöyle:
“Kaz Dağlarındaki ve Salda Gölü’ndeki kıyıma artık son verin. Bu ülkenin doğal güzellikleri, altından kıymetlidir. Bizim altınımız; ormanlarımız, dağlarımız, ovalarımız, göllerimiz ve denizlerimizdir. Kaz Dağlarında, Kanadalı bir altın firmasına altın arama yetkisi verilmesi, bu toprağa ihanettir. Çıkacak altın peşkeş çekildiği gibi, güzelim Kaz Dağları da yok edilmektedir. Bize, Cumhuriyetin ilkokullarında, vatan sevgisi olarak ağaç sevgisini, dağ, taş, su sevgisi öğretilmiştir. Bu vatanda nefes alacak orman kalmadığında, para saymaya takatimiz de kalmayacaktır. Bu cennet ülkenin güzelliklerini korumak hepimizin vatani borcu.
Mustafa Kemal’in Gençliğe Hitabesi’nde belirttiği gibi, iktidar sahipleri gaflete ve dalalete düşse de, bize düşen şey doğruyu savunmaktır. Gitmesek de görmesek de, o Kaz Dağları bizim ve vatanın dağlarıdır. Kaz Dağlarından, Kanadalı altın arama firmasını göndereceğiz. Salda Gölü’nün doğal yapısını bozdurmayacağız.” -Cemil Yıldız-