Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP Hatay ve CHP Ankara’nın

Aday İsimleri ‘aynı’ mı?

Aday İsimleri ‘aynı’ mı?

Milletvekili grubundan birçok ismin belediye başkanlığı düşündüğü biliniyor. Ancak Kılıçdaroğlu’nun Parti yönetimi ve gruptan isimleri belediye başkanlığı için düşünmeyeceği kaydediliyor.

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir toplantıda, yaklaşan Mart 2019 seçimleri noktasında “Hatay’da adayımız Lütfü Savaş” ifadesini kullanan CHP İl Başkanı Halil İbrahim Özgün’ün ardından Parti tabanında ‘yüksek sesli olmasa’ da “kararı kim aldı” tartışması yaşanıyor. Açıklamanın Ankara ‘onaylı’ olup olmadığı merak konusu!
CHP’nin Hatay ayağında bunlar yaşanırken, yerel seçim hazırlıklarını sürdüren Genel Merkez’de başkan adaylarını belirlemede, tüm üyelerle birlikte sivil toplum kuruluşlarının (STK) da katıldığı ‘genişletilmiş önseçim’ gündemde. Tüm üyelerle birlikte STK ve derneklerin de katımıyla gerçekleşmesi düşünülen bu formülde, illerde sandık kurulacak. Başkan olmak isteyenler önce aday adayı olacak. Katılımcılar, bu kişilerden istediklerine oy verecek.
Özellikle İstanbul, Ankara gibi büyük ve kritik illerde genişletilmiş ön seçimin yapılabileceği belirtiliyor.
Bu arada Milletvekili grubundan birçok ismin belediye başkanlığı düşündüğü biliniyor. Ancak Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti yönetimi ve gruptan isimleri belediye başkanlığı için düşünmeyeceği kaydediliyor.
Parti içinde, doğrudan diğer muhalefet partileriyle masa başında bir ittifak yapılması da gündemde değil. Bunun yerine, farklı parti tabanlarının bir araya geleceği ‘şehir ittifakları’nın kentler düzeyinde gerçekleşebileceği konuşuluyor. Bunun doğal bir süreçte gerçekleşebileceği, seçmenlerin CHP’nin adayı etrafında birleşmesine yönelik özel çalışmaların yapılacağı ifade ediliyor. -Tamer Yazar-