Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP İl Başkanı PARLAR,

Okullardaki önlemleri hatırlattı CHP

Okullardaki önlemleri hatırlattı

CHP Hatay İl Başkanı Dr. Hasan Ramiz Parlar, 6 Eylül Pazartesi günü yüz yüze eğitime başlanacak olması dolaysıyla hangi tedbirlerin ne düzeyde alındığını sorarak, “Sınıflar, balık istifi gibi! Eğitim verilecekse; ne öğrenciler, ne öğretmenler, ne de aileler güvende olamaz” dedi.
CHP Hatay İl Başkanı Dr. Hasan Ramiz Parlar, okulların açılmasına günler kala, tedbirlerin üst düzeyde alınması gerektiğini, zira kovid-19 vakalarında sayının hala yüksek olduğunu hatırattı ve şöyle devam etti:
“Okulların, 6 Eylül’de yüz yüze eğitime başlayacağı açıklandı. Ancak içerikle ilgili henüz net bilgi yok. Devlet okullarında sınıf mevcutları 40 kişiyi buluyor. Balık istifi şeklinde eğitim başlayacaksa; ne öğrenciler, ne öğretmenler, ne de aileler güvende olacaktır.”
Parlar, uzmanların, çocuklar ve gençlerle ilgili yaptığı açıklamalarının endişe verici olduğunu belirterek, “Uzmanlar, İngiliz ve delta varyantlarının, gençler ve çocuklar üzerinde etkili olduğunu, onların da çok hızlı yaydıklarını söylüyor. Okullarımız açılacak. Peki, bu hastalığı hızlı yaydıkları söylenen gençler ve çocuklarımız için ne gibi tedbirler alınıyor ya da alındı? Bunlar, kamuoyu ile paylaşılmalı. Sınıf mevcutları azaltılacak mı? Haftanın 5 günü eğitim olacak mı? Maske, hijyen setleri, ateş ölçer gibi malzemeler tedarik edildi mi?” şeklinde konuştu.
Başkan Parlar, eğitimin başlamasından yana olduklarını belirterek, tüm tedbirlerin eksiksiz olarak alınarak, riskin azaltılmasının doğru olacağını söyledi. -Cemil Yıldız-