Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP Parti Meclisinde Hatay Kökenli Üç Kişi!

Hatay’da CHP’yi bekleyen büyük

Hatay’da CHP’yi bekleyen büyük tehlike!

60 kişilik CHP Parti Meclisi’ne Hatay kökenli 3 kişi girmeyi başardı. Bu gerçekten gurur verici bir şey ve üç hemşerimizi kutluyoruz.

Selin Sayek Böke, hali hazırda PM üyesi, Partide önemli görevler yapmış, başarılı bulunan ve tüm Türkiye de CHP tabanında sevilen biri olarak yeniden ve yüksek bir oyla seçildi.

Prof. Fethi Açıkel, Genel Başkan tarafından Bilim Yönetim Kültür Platformu kontenjanından atanmış oldu. Değerli bir bilim insanı olan hemşerimizin önemli katkılar vereceğini umuyoruz.

Birde büyük bir sürpriz olarak, Kırıkhan ilçemizden Sayın Gülçin Timur hanımefendi (genç ve kadın kotasından) PM üyesi seçildi. Gülçin Hanım, CHP Genel Başkanı’nın 52 kişilik anahtar listesine girmeyi başardı ve bu sayede 354 oy aldı.

Ancak ortada ilginç bir durum var, Kırıkhan ilçesinden PM’ye giren Gülçin Timur’un adaylığının belirlenmesi ve seçilmesinde Hatay il örgütünün bilgisi dahi olmamış.

Kırıkhan gibi CHP’nin yıllardır varlık gösteremediği bir ilçeden birini Parti Meclisine sokmak gerçekten sıra dışı bir şey. Bu durum, doğal olarak CHP’de siyaset yapanlar ve özellikle örgüt açısından sıkıntılı bir görüntü. İşin ilginç yanı, Gülçin Hanım’ı CHP Genel Başkanı’na kimin önerdiği konusu meçhul bir konu olarak duruyor. Dün yaptığımız araştırmalar sonucu birkaç farklı duyum aldık, ancak kesin bilgiye ulaşamadığımız için şimdilik okurlarla paylaşmayı uygun bulmuyoruz.

CHP Genel Merkezi, bu seçimi ile muhtemeldir ki siyasi bir mesaj vermiş oluyor!

Bu mesaj, bugüne kadar kısık sesle konuşulan bazı duyumlarımızı teyit eder nitelikte. Görünen o ki, CHP Hatay örgütü, Milletvekilleri, İlçe Belediye Başkanları, Büyükşehir Belediye Başkanı ve en önemlisi Genel Merkezi arasında ciddi bir iletişim ve eşgüdüm sorunu yaşanıyor.

Son yıllarda CHP Genel Merkezi ile Hatay örgütü arasında sağlıklı bir ilişki olmadığı gibi, giderek artan bir düzeyde sağlıksız bilgi akışı ve kopukluk gözlemleniyor.

Bu soruna acilen çözüm bulunmaz ise CHP’nin ilk seçimde büyük bir hayal kırıklığı yaşaması ihtimali çok yüksek.

Bizden söylemesi!
ANTAKYA