Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çinçin ‘Destek’ İstedi

Güler ‘Ro-Ro Tek Yol’

Güler ‘Ro-Ro Tek Yol’ dedi

Ekonomi Bakanlığı İthalat Genel Müdürü Ahmet Erkan Çetinkayış’ın da katılım gösterdiği “Hatay’da Ekonomi Bakanlığı Destek ve Faaliyetleri” toplantısında Ro-Ro noktasında yaşanan sıkıntıları gündeme taşıyan Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin’e en büyük destek, Hatay’da birçok firmanın bir araya gelerek kuruluşunu sağladığı Hatay Ro-Ro’dan geldi.
-BEKLENTİLER MASADA-
Yayladağı sınır kapısının açılması noktasında biriken beklentilerin de masaya yatırıldığı toplantıda söz alan ve Hatay’da yaşanan ekonomik sorunlar yanı sıra bu başlığa ekli çözüm önerilerini paylaşan ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, Hatay için stratejik bir öneme sahip Ro-Ro taşımacılığına işaret etti ve Ro-Ro taşımacılığının desteklenmesini istediklerini ifade etti.
Çinçin, buna dair konuşmasında şu tespitleri yaptı ve Hatay ekonomisinin adeta röntgenini çekti:
“Ro-Ro’nun, en azından tır başına desteklenmesini istiyoruz. İskenderun Limanı için de yarı mobil x-ray cihazı istiyoruz. Aramalarda sıkıntılar yaşanıyor. Son olarak, Hatay ekonomisinin gerçekten de bir şoka ihtiyacı var. Bu da şu olabilir diye düşünüyoruz… Yayladağı Sınır Kapısı’nın mal ticaretine açılması! Hatta belki biraz radikal olur ama, turizme açılması… Hatay esnafının artık böyle bir beklentisi var!”
-DESTEK GECİKMEDİ-
Özellikle nakliye yaşanan sıkıntıların en net adreslerinden biri olan Hatay’daki firmalar ise bu açıklamaya tepkisiz kalmadı. ATSO Başkanı Çinçin’in açıklamalarına sosyal medya hesabı üzerinden destek veren Hatay Ro-Ro Başkanı İbrahim Güler, “Hikmet Çinçin Başkan’a destekleri için teşekkür ediyoruz” dedi ve ekledi:
“RO-RO hattı, ülke ihracatının Süveyş güneyine, 8 ülkeye devamını sağlayan tek düzenli yoldur.”
-Tamer Yazar-