Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çocuk Hakları Çalıştayı

Hatay Barosu ile BM

Hatay Barosu ile BM Mülteciler Yüksek Komiserliği işbirliğiyle Antakya’da düzenlenen 2 günlük sunuma hukukçu dünyasının genç isimleri ile diğer uzman ve ilgililer katıldı.

Hatay Barosu Çocuk Hakları Komisyonu ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Hatay Ofisi tarafından Av. Şahin Antakyalıoğlu ve Zeynep Mutlu’nun sunumu ile düzenlenen çalıştay sona erdi. Çalıştay, Perşembe ile Cuma günleri gerçekleştirildi.
19-20 Temmuz tarihlerinde Antakya Savon Otel’de gerçekleşen Çocuk Koruma Çalıştayı’na; Hatay Barosu Çocuk Hakları Komisyonu üyeleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü çalışanları, Sosyal Hizmet Merkezi çalışanları, Çocuk Şube Müdürlüğü çalışanları, İl Göç idaresi Göç Uzmanları, Hatay’da Çalışan Sivil Toplum Kuruluşları ve Birleşmiş Milletler kurumları (UNHCR, ASAM, STL, TRC, DRC, IOM, IMC, YUVA, UNFPA) katıldı.
Mesaj: “Çocuk Haklarını çok önemsiyoruz”…
Hatay Barosu’ndan, iki gün süren etkinlikle ilgili şu bilgiler verildi:
“Baromuz Çocuk Hakları Komisyonu’nun, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Hatay Ofisi ile birlikte düzenlediği ve çocuk adalet sistemi alanında inanılmaz gönüllü çalışmalar yapan Av. Şahin Antakyalıoğlu ile Zeynep Mutlu’nun sunum yaptığı Çocuk Koruma Çalıştayı Antakya’da gerçekleştirildi. Çocuk alanında çalışan bileşenlerin oluşturduğu Baromuz Çocuk Hakları Komisyonu üyeleri yanında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü uzmanları, Sosyal Hizmet Merkezi uzmanları, Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube görevlileri, İl Göç İdaresi Uzmanları, Hatay’da Çalışan Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerinin, UNHCR, ASAM, STL, TRC, DRC, IOM, IMC, YUVA, UNFPA’nın katılımcısı olduğu çalıştay 19-20 Temmuz tarihlerinde iki tam gün devam etti ve dün itibariyle sona erdi. -Cemil Yıldız-