Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çözüm, ‘Savaş’ ve ‘İşgallerden’ değil…

Barış Ve Diyalogdan Geçiyor

Barış Ve Diyalogdan Geçiyor

Washington yönetiminin, Suriye rejimine ait Şayrat Hava Üssü’nü 59 Tomahawk füzesi ile vurmasını sert bir dille eleştiren SYKP Hatay İl Örgütü, benzer sürecin Irak’ta da işletildiğine işaret etti ve uyardı…

Doğu Akdeniz’de bulunan iki ABD gemisinden, Humus yakınlarındaki Şaryat Hava Üssü’ne 59 Tomahawk füzesi fırlatılması ile başlayan tartışmalara işaret eden ve yaşanan sürecin geçmişteki Irak örneğini hatırlattığını söyleyen SYKP Hatay İl Örgüt Yöneticisi Mehmet Çelik, “ABD ve koalisyon güçleri, Mart 2003’te ‘Irak’ta kitle imha silahı var’ yalanıyla, 1 milyon Iraklının hayatını kaybettiği ve milyonlarcasının evini terk etmek zorunda kaldığı katliamı başlatmış, sonuçları IŞİD’e kadar varan bugünkü sürecin fitilini ateşlemişti. Yıllar sonra da bizzat CIA, ABD’nin işgale gerekçe olarak gösterdiği ‘kitle imha silahları’nın var olmadığına ilişkin raporu yayınlamıştı” dedi.
-TUTUM NET OLMALI-
“İdlib’de bir kimyasal silah saldırısı olmuşsa, şüphesiz ki bu kabul edilemez ve şiddetle kınanması, güçlü tepki verilmesi gereken bir durumdur” diyen Çelik, şöyle devam etti:
“Ancak günlerdir, İdlib’de bir kimyasal silah saldırısı yapılıp yapılmadığı, yapıldıysa kimin tarafından yapıldığının net olarak açığa çıkartılamadığı bir süreçte ABD’nin Suriye’yi vurması, olsa olsa bu bulanıklığın biraz daha artmasına yol açacaktır. Ayrıca ülkemizde ve Suriye’de bazı siyasetçilerin ABD saldırısını meşrulaştıracak beyanlarda bulunmalarını kabul edilemez buluyoruz. Bu tarz açıklamalar yapan siyasetçileri, ABD’nin Ortadoğu’daki kirli, işgalci ve halkları birbirine kırdırtan politikalarına karşı net bir tutum almaya çağırıyoruz.
Ortadoğu halklarının yaşamları, kaderleri, geleceği ve barışı, emperyalist güçlerin birbirlerine karşı gövde gösterisine ve hegemonya mücadelesine daha ne kadar kurban edilecek? Bölgenin içine atıldığı savaş ateşi, başına bela edilen IŞİD yetmedi mi? Suriye’de 6 yılda hayatını kaybeden 500 bin insan, yaşam alanlarını terk etmek zorunda kalan 10 milyona yakın insan, yıkılan kentler, parçalanmış hayatlar yetmedi mi?
-SAVAŞ DEĞİL BARIŞ-
Ne ABD’nin, ne diğer emperyalist güçlerin Ortadoğu’yu daha fazla kan, gözyaşı ve yıkıma maruz bırakmasının kabul edilemez bir tablo yarattığının altını çizen SYKP Hatay İl Örgüt Yöneticisi Mehmet Çelik, “Ortadoğu’da yaşayan halkların birlikte yaşamaktan başka bir çaresi yok. Bunun yolu ise savaş ve işgallerden değil, barış ve diyalogdan geçer. ABD’nin Suriye’yi vurmasını ve bu saldırıya verilen her türlü desteği kınıyoruz. Halklarımızı ülkemizde ve bölgemizde barışa sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi.
-Tamer Yazar-