Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çözüm: yeniden kıyı kenar çizgisi

CHP’li Vekil TOPAL, TBMM

CHP’li Vekil TOPAL, TBMM Genel Kurulunda vergi artışlarını eleştirdi ve Samandağ kıyı kenar mağdurlarının sorununu aktardı

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, TBMM Genel Kurulunda torba yasa tasarısı üzerinde görüşlerini aktarırken, getirilmek istenen vergi artışlarının sıkıntıları arttıracağını, bu torbanın borçlanma ve vergi artışı temelinde şekillenen kaynak arayışından başka anlam taşımadığını öne sürdü.
Milletvekili Serkan Topal, TBMM’de görüşülmesine devam edilen torba kanununun iktidarın 15 yıllık röntgeni niteliğinde olduğun savundu ve şöyle devam etti:
“Görüşmekte olduğumuz torba kanun aslında iktidarın on beş yıllık röntgeni niteliğini taşıyor. Bu torba, borçlanma ve vergi artışı temelinde şekillenen kamu finansmanı için kaynak arayışından başka bir şey değildir. Daha fazla borçlanarak, ezilen emekçiye, çiftçiye, esnafa, tüketiciye, emekliye, KOBİ’ye daha fazla vergi yükleyerek iktidarını korumaya çalışan bir iktidar var maalesef. Bu torbadaki vergi artışları doğrudan doğruya vatandaşın cebini vuracaktır.
Şimdi, bu torbada peşkeş çekilen TELEKOM’un kurtarılması var mı? Var. Bu torbada yandaş şirketleri ihya etme anlayışı var mı? Var. Bu torbada FATİH Projesi yüklenicilerine vergi muafiyeti var mı? Var. Bu torbada benim emekçi vatandaşıma vergi artışı var mı? Var. Bu torbada dişinden tırnağından artırdığıyla aldığı orta hâlli otomobile otomatiğe bağladığınız akaryakıt zamları yüzünden binemeyen emekçi vatandaşıma artırılmış motorlu taşıtlar vergisi var mı? Var. Yani gördüğümüz gibi, bu torbada emekçi yok, bu torbada işçi yok, bu torbada memur yok, bu torbada esnaf yok, bu torbada tüketici yok, bu torbada üretici yok, bu torbada kamuda çalışan 1 milyon 200 bin taşeron işçisi yok, taşerona kadro yok, bu torbada besici yok ama besicinin yaşam alanı, besicinin yaşam damarı olan meraların ranta açılması var, evet. Ve bu yüzden, bu torbadan 80 milyon vatandaşımıza iş çıkmaz, aş çıkmaz, huzur çıkmaz, refah çıkmaz çünkü bu torba, dediğiniz gibi, rantiye torbasıdır. Bu tasarı rantiye tasarısıdır”
Rantiye Düzeni, Emeği Sınırsız Sömürmek İster…
Hükümetin, emeği sömürme temelli bir anlayış ile bu tasarıyı hazırladığına değinen Topal, TBMM’deki konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Rantiye düzeni nedir? Rantiye düzeni, emeği sınırsız sömürmek ister. Rantiye düzeni, ucuz işçilik ister. Rantiye düzeni, grev ve sözleşme hakkının olmadığı modern kölelik düzeni ister. İşte, bütün bunları, bütün bu talepleri yerine getirmede iktidar ustalaştı, mahirleşti. Ha, ustalaştığı başka alanlar var mı? Var, zamlarda ustalaştı, kandırılmakta ustalaştı, her terör olayından sonra sadece kınamakla yetinmede ustalaştı. Bir de ‘Ey Kılıçdaroğlu’ demekte de ustalaştı. Ama ben inanıyorum ki, yüce halkımız iktidarın bütün bu uygulamalarını tanımakta ustalaştı ve inanıyorum ki 2019 yüce milletimiz gerekeni yapacaktır”
Kıyı Kenar Çizgisi yeniden belirlenmeli…
Milletvekili Serkan Topal, TBMM kürsüsünden konuşmasının devamında Samandağ’da kıyı kenar çizgisi nedeniyle yaşanan mağduriyete değindi ve bu konuda şunları söyledi:
“Sayın milletvekilleri, şimdi, özellikle Hatay’la ilgili, Samandağ’ıyla ilgili bir sıkıntı var, onu özellikle dile getirmek istiyorum. Samandağ’ında kıyı kenar çizgisi mağdurlarımız var. Sayın Bakanım, bunu Sayın Kaymakamımızla, Sayın Valimizle ve özellikle Hatay Milletvekilimiz Sayın Şanverdi’ye de kendileri de bu konuda hassasiyet gösterdi- burada teşekkür ediyorum ama yeniden kıyı kenar çizgisinin belirlenmesi noktasında bir komisyon kurulmasını talep ediyoruz, oradaki vatandaşlarımızın mağduriyetini ancak öyle giderebiliriz. Hepinize teşekkür ediyorum, saygılarımı sunuyorum.” -Cemil Yıldız-