Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇUDİG finali gecesi

Çukurova Dişhekimleri Günleri, Hatay’da

Çukurova Dişhekimleri Günleri, Hatay’da 3 gün boyunca devam etti, final ise dayanışma gecesi ile gerçekleşti.

Mesleğin kıdemlilerine Şükran Plaketi verilirken, Cumartesi günkü geceye Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da katıldı.

Hatay Dişhekimleri ev sahipliğindeki organizasyon dün tamamlandı. Hatay dışından gelen ve büyük bölümü akademisyen olan 15 konuşmacı, 12 oturumda mesleğin geleceğini tartıştı. Bilimsel toplantılar yanı sıra mesleğin yeniliklerinin anlatıldığı gösterildiği mini fuar stantlarının 3 gün boyunca açık tutulduğu Helena Center’daki ÇUDİG etkinlikleri kapsamında, Cumartesi günü mesleğin 4 kıdemli ismine plaket verildi. Dişhekimliğinde 40 yılını geride bırakan Dt. Hikmet Özgür ile Haydar Kantarcı ile meslekte çeyrek yüzyılı geride bırakan Yıldız Sevinir ile Metin Yılmaz’a plaket takdim edildi.
İlimizde 3 gün devam eden Çukurova Dişhekimliği Günleri için Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelen ve sunum yapan uzman ile akademisyenler şunlar:
Prof. Dr. Tülin Arun, Prof. Dr. Ece Eden, Prof. Dr. Sedat Küçükay, Prof. Dr. Hakan Özyuvacı, Prof. Dr. Ateş Parlar, Prof. Dr. Bilge Hakan Şen, Prof. Dr. Güniz Baksı Şen, Doç. Dr. Ufuk Tatlı, Doç. Dr. Mustafa Zortuk, Yrd. Doç. Dr. Mert Bülte, Yrd. Doç. Dr. Elif Çiftçioğlu, Yrd. Doç. Dr. Oya Şeker, Yrd. Doç. Dr. Zuhal Yıldırım.
Bilimsel toplantılar, konferans ve paneller ağırlıklı organizasyon, Cuma, Cumartesi ile dün öğleye kadar sürdü. Hatay Dişhekimleri Odası Başkanı Nebil Seyfettin, ev sahipliği yaptıkları organizasyonu başarıyla tamamlamış olmalarının mutluluğu içinde olduklarını kaydederek şunları söyledi:
“Bölgemiz Dişhekimleri Odalarının 1668 yılından bu güne geleneksel olarak düzenlediği Çukurova Dişhekimliği Günleri ÇUDİG’i, Anadolu’nun medeniyetler kenti Hatay’da bir kez daha başarıyla gerçekleştirmenin mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz.
Mesleğimizdeki sürekli dişhekimliği eğitiminin en önemli görevimiz olduğu bilinciyle, bu tür bölgesel etkinlikler; eski bilgilerimizi sorgulamak, yeni bilgilere ulaşmak, küllenen dostluklarımızı alevlendirmek, yeni dostluklar kurmak ve hocalarımızla tekrar birlikte olmak için önemli fırsatlardır. Bu fırsatları da meslektaşlarımız en iyi şekilde kullanmışlardır.
ÇUDİG’i, TDB ve Bölge Odalarımızın katkı ve desteğiyle gerçekleştirdik. Başta Sayın Genel Başkanımız Dr. A. R. İlker Cebeci’ye, MKÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Behiye Bolgül’e, sevgili Oda Başkanlarım Fatih Güler’e, Naciye Güleç Gök’e, Hasan Karabay’a ve Fatih Yıldırım’a, ayrıca MYK ve Oda Yönetim Kurullarına ve hocalarıma teşekkürü bir borç bilirim.
Tarihi boyunca 13 medeniyete ve 3 ayrı semavi dine ev sahipliği yapmış, sevgi ve hoşgörü kenti olarak dünyada ismini kanıtlamış, mutfağı ve tarihi dokusuyla anılmış olan Antakya’da çok değerli misafirlerimizi ağırlamış olmaktan ötürü kendimizi gururlu ve huzurlu görürken, ilimizi onurlandırmaları nedeniyle de hepsine teşekkürlerimizi sunarız.” -Selvi Günay-