Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇYDD’den, katledilişinin 28.yılında Uğur Mumcu mesajı:

Daha çok arar, özler

Daha çok arar, özler olduk…

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Antakya Şubesi, 28 yıl önce evi önünde suikasta kurban giden Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’yu artık daha fazla arar ve özler olduğumuz vurgusunu yaptı.
ÇYDD Antakya Şube Başkanı Gülfer Öztürk Güler imzalı Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği mesajı şöyle:
“24 Ocak 1993, demokrasi ve basın tarihimizin kara günlerinden biridir. Bundan 28 yıl önce, Atatürk ilke ve devrimlerini özümseyen, demokratik laik sosyal hukuk devletini savunan, kanun dışı işlerle uğraşanlarla, kaçakçılar ve hortumcularla, hırsızlarla, uyuşturucu ticareti yapanlarla mücadelenin kilometre taşlarından birini oluşturan Araştırmacı- Yazar Uğur Mumcu, gizli eller ve karanlık güçler tarafından katledilmişti. Tüm yaşamını, Atatürk ilke ve devrimleri ile temiz toplum ve aydınlık gelecek için mücadeleye adamış olan Uğur Mumcu, sadece ülkemizin değil, dünyanın önde gelen isimlerinden biri idi.
O’nu katledenler; Türkiye’mizin güçlenmesini istemeyen, Atatürk ilke ve devrimlerini özümseyemeyen, kabullenemeyen, çağın gerisinde kalmış karanlık fikirliler ve örümcek kafalılar idi. Uğur Mumcu, bir yandan ülkeyi çağın gerisine götürmek isteyenlerle mücadele ederken, öte yandan, temiz toplum özlemi içinde olan büyük bir çoğunluğun beklentilerine de yanıt verecek şekilde; yolsuzluk, kaçakçılık, uyuşturucu ticareti ve hortumculuk yapanların üzerine giderek, onların karanlık yüzlerinin, kirli çamaşırlarının birer birer ortaya çıkmasını sağlıyordu.
Eğer Mumcu aramızda olsaydı, ülkemizi kara bulutların bu denli kaplamaması, mutsuzluğun mutluluğa, umutsuzluğun ise umuda dönüşmesi yolunda önemli katkılarda bulunurdu.
Aradan 28 yıl geçti. Uğur Mumcu’yu katlettiren perde arkasındaki şer odakları bir türlü ortaya çıkartılamadı.
Katledilişinin 28. Yılında, Uğur Mumcu’yu daha çok arar ve özler olduk. Beklentimiz, ülkemizde Uğur Mumcu gibi araştırmacı-yazarların çok sayıda yetişmesi ve mücadeleye bıraktırılan yerden devam etmeleridir. İşte o zaman, Uğur Mumcu kabrinde rahat uyur ve ‘kanım yerde kalmadı’ der.
Aramızdan ayrılışının 28. Yılında, O’nu ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, arıyor ve ışıklar içinde yatsınlar diyoruz.” -Haber Merkezi-