Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dağdan kayalar düştü

Çevlik-Kale yolu kapandı Samandağ

Çevlik-Kale yolu kapandı

Samandağ ile Arsuz ilçelerini birbirine bağlayan, Çevlik ile Kale arasındaki yol, geçtiğimiz hafta sonunda yaşanan yağışın ardından, dağdan düşen kaya parçaları nedeniyle ulaşıma kapandı.

Cuma sabahı yaşanan yağışla birlikte, Samandağ Çevlik ile Arsuz Kale arasındaki yol trafiği, büyük kaya ve taş parçalarının yolu kapatması nedeniyle tamamen durdu. Cumartesi ve Pazar günleri yolun yeniden trafiğe açılması için çalışmalarda bulunuldu.
Bu arada, Antakyalı İnşaat Mühendisi Eşref Taner Özkaya, anılan yolla ilgili kaygılarını aylar öncesinden paylaştığını, sürecin kendisini haklı çıkardığını hatırlatan sosyal medya paylaşımında, dikkate değer şu tespitleri sıraladı:
“Çevlik-Arsuz yeni yolunu ilk test ettiğimde, önce yapımında emeği geçenlere teşekkür etmiş, sonra da bir inşaat mühendisi gözüyle tespit ettiğim bazı handikapları, bu platformda siz değerli dostlarımla paylaşmıştım. Anımsayanlarınız olacaktır mutlaka. Olumsuz öngörülerimde haklı çıkmaktan her ne kadar hoşlanmasam da, sonuç, bir şekilde karşımıza çıkıyor işte!
Dağ ile deniz arasına sıkıştırılarak inşa edilen bir kara yolunun, sık yağış alan yörelerde heyelanla karşı karşıya kalacağını tahmin etmek, müneccimlikten ziyade, somut bilgidir. Ne yazık ki, çok projemizde olduğu gibi bunda da bir adım sonrasını görmezden gelmeyi yeğlemiş yetkili kurum kuruluşlarla karşı karşıyayız. Mühendislik bilimi, bir işi oldubittiye getirmek değil, öncesini ve sonrasını en ince detaylarına kadar irdeleyip, uzun ömürlü eserler tesis etmektir. Daha fazla maddi zarar ve hatta can kaybı olmadan, lazım gelen ek tedbirlerin acilen alınacağı inancıyla, hepinize saygılarımı sunuyorum!”
-Cemil Yıldız-