Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Davut Kaya Hatay’a Geldi-gitti Konferans Verdi

Diyanet İşleri Başkanlığı Din

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya, bir dizi konferans vermek üzere ilimize geldi. Din İşleri Yüksek Uzmanı Davut Kaya,17 Ocak Çarşamba günü İskenderun ilçesinde, 18 Ocak Perşembe günü de Antakya ilçesinde birer konferans verdi.
Antakya ilçesinde öğleden önce düzenlenen konferansa, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu yanı sıra İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri ile Antakya, Defne, Kırıkhan, Yayladağı, Samandağ, Altınözü, Kumlu, Reyhanlı ve Hassa İlçelerimizde görev yapan İmam Hatip ve Müzzin Kayyımlar katıldı. Program, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Programda açış konuşması yapan İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, “Davetimize icabet ederek ilimize teşrif eden Davut Kaya hocamıza çok teşekkür ediyorum. Hocamızın Kur’an-ı Kerim ve Kıraat İlminde önemli çalışmaları var. Hocamız, dün İskenderun ilçemizde; İskenderun, Belen, Payas, Arsuz, Dörtyol ve Erzin ilçelerimizde görev yapan İmam Hatip ve Müzzin Kayyımlarımıza, öğleden sonra da bayan Kur’an kursu öğreticilerimize yönelik bir konferans verdi. Bugün öğleden sonra, yine burada, bayan Kur’an kursu öğreticilerimize yönelik bir konferansı daha olacak. Hocamıza ve programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Görevinizde başarılar diliyorum” dedi.
Program, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya’nın “İkamette, İmamette, Hitabette, Kıraatte Yaygın Hatalar” konulu konferan-sının ardından soru cevap bölümü ile sona erdi. Öğleden sonra da, bayan Kur’an kursu öğreticilerine yönelik bir konferans düzenlendi. -Adil Yeşildağ-