Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Defne Belediyesi faaliyeti

Ulaşımı rahatlatan yeni yol

Ulaşımı rahatlatan yeni yol çalışmaları …

Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman’ın talimatıyla, ekiplerin, Aşağıokçular ile Sümerler Mahallelerini birbirine bağlayan ve ulaşımı rahatlatacak yeni yolun bakım ve onarım çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.
Defne Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce sürdürülen çalışmalarda, iki mahalleyi birbirine bağlayacak olan alternatif yolun hem araç hem de yayalar için çok daha rahat bir ulaşımı sağlamasının amaçlandığı belirtildi.
Sümerler Mahallesi mezarlık yolundan futbol sahasına kadar uzanan yolda 120 metre uzunluğunda taş duvar çalışmaları gerçekleştiren ekipler, futbol sahası kenarına yapılacak tribün ve yoldaki göçmeleri önlemek adına onarım ve bakım çalışmalarını sürdürdükleri bilgisini verdi.
Ekipler, Sümerler ve Aşağıokçular Mahallelerini birbirine bağlayarak alternatif oluşturacak yeni yolun gerek güvenliliği gerekse kolay ve rahat ulaşımı bakımında eksiksiz hale getirmek adına yoğun mesai harcadıklarını ifade ettiler.
Çamurlaşmanın önüne geçildi …
Hava şartlarının iyileşmesi ile birlikte yol bakım ve onarım çalışmalarını hızlandıran Defne Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, tespit ettikleri noktalarda stabilize ve yol tesviye çalışmaları gerçekleştirerek yolları kullanılabilir ve bakımlı hale getiriyor.
Son olarak Harbiye ve Yeniçağ Mahallelerinde elek altı çalışmalarının ardından stabilize ve tesviye işlemleri uygulayarak yolları onardıklarını duyuran ekipler, şiddetli yağışların yarattığı çamurlaşmaların önünü keserek yolları vatandaşların kullanımına hazır hale getirdiklerini ifade etti.
Defne Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, alt yapısı tamamlanan noktalarda asfalt, tamamlanmayan bölgelerde ise yol bakım-onarım, tesviye ve stabilize çalışmaları ile yaya ve araç trafiğini rahatlatmayı hedeflediklerini belirterek ilçe sınırları içerisinde çalışmalarını sürdürmeye devam edecekleri bilgisini verdi. -Mehmet ÖZGÜN-