Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Defne Belediyesi’ne soralım!

Gezi Heykeli’ne “NE” oldu?

Gezi Heykeli’ne “NE” oldu?

Defne ilçesi Uğur Mumcu Meydanı için özel olarak hazırladığı ve tasarladığı Gezi Heykeli için konuşan, Hataylı Heykeltıraş Mehmet Aksoy, “Seviniyorum, çünkü böyle bir yaşanmışlığın heykelini yapıyorum” demişti.

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin Defne ilçesi Uğur Mumcu Meydanı için hayata geçirdiği yeni trafik yapılanması kapsamında, meydan düzenlemesinin kalbine yerleştirileceği söylenen ‘Gezi’ odaklı heykel tamamlandı, ancak bu konuda beklenen adım hala atılmadı.
Hataylı Heykeltıraş Mehmet Aksoy, hazırladığı ve Antakyalı 3 Gezi Annesine (Emel Korkmaz, Emsal Atakan, Hatice Cömert) adadığı heykel için şunları söylemişti:
“Heykel’in ön tarafında, çapraz duruşta gençler var. Niye çapraz duruş? Çapraz duruşta, ayaklar da kollar da açık, göğüs ise en önde oluyor. Yani, çapraz duruş, ‘kalbimle’ diyen bir duruş… Öne çıkan da buydu aslında. Kalbiyle, ruhuyla olan insanlar Gezi’deydi. Bir Parti’ye ya da başka bir şeye aidiyet falan yoktu, ama kendileri istedikleri için, yaşananlar kendilerine dokunduğu için insanlar oradaydı… Bu anlamda, bu duruşu, kalbiyle ve ruhuyla orada oluşlarını göstermek için, bu çapraz duruşun çok önemli olduğunu düşündüm ve heykel çalışmamda da bu hareketi ön plana aldım. Kollar açık olurken, parmaklar ise dal gibi oldu. 3 gencin yan yana gelişiyle de birlikte, o parmaklar bir ağaç görüntüsü verecek, ki heykelin gölgesi yere düştüğünde de adeta bir ağaç görüntüsü oluşacak… Öndeki gençlerin arkasında ise, acı olacak, gençlerin anneleri olacak. Anneler, gençlerin bir yerde koruması aslında. Onların da kolları açık olacak. Yaşananları vicdana havale eden bir duruşları olacak… O annelerin ilkinin içinde bir çocuk var, göğsün içindeki o oyuğun içinde duruyor… Diğer iki annenin içinde de, mezar taşı sessizliğinde, mezar taşına benzeyen boşluklar var. O boşluklardan, o ilk annenin içindeki boşluktaki çocuğu görüyor olacaksınız.”
Vatandaşın merakı, yapılan meydanın orta yerinde duran boşluğa yerleştirilmesi planlanan heykel için neyin beklendiği yönünde! -Tamer Yazar-