Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Defne halkına daha çok hizmet vermenin zamanı geldi

Dr. Cüneyt Cüzdan, basın

Dr. Cüneyt Cüzdan, basın mensuplarıyla bir araya geldi, projelerini aktardı

CHP Defne Belediyesi Başkan Aday Adayı Dr. Cüneyt Cüzdan, dün Vuslat Restoran’da basın mensuplarıyla bir araya geldi, projelerini, hedeflerini aktardı.
25 yıllık hekim olduğunu, bunun yaklaşık 23 yılını memleketine hizmet ederek geçirdiğini söyleyen Dr. Cüzdan, bu süre zarfında pek çok hemşerisine faydalı olduğuna inandığını bildirdi ve “Artık Defne halkına çok daha geniş çaplı hizmetler vermemin zamanının geldiğini düşünüyorum. Bu sebeple Cumhuriyet Halk Partisi’nden Defne Belediye Başkan Aday Adayı olmaya karar verdim. Bu kararımı sizlerle paylaşmanın heyecanı içindeyim. Siyasetin çok çalışmak gerektirdiğini, gecemi gündüzüme katmam gerektiğini biliyorum ama bunu fedakarlık olarak görmüyorum. Çünkü bu hizmete talip biri bütün bunları göze almalıdır” dedi.
Kanunun verdiği tüm yetkileri kullanacağım
Çeşitli projeleri olduğunu konuşmasında belirten Dr. Cüzdan, şunları dile getirdi: “Ancak neleri hayata geçirme gücümün ve yetkimin olduğunu öğrenmek için işe ‘5393’ sayılı Belediyeler Kanunu’nu iyice okuyarak işe başladım. Kanunun bana hangi görevleri ve yetkileri verdiğini özümsedim. Ardından, ilgili uzmanlardan destek alarak projelerimi şekillendirdim.
Şimdilik başlıklarını vermekle yetineceğim: Defne ilçe hastanesi, Yeni okul binaları, Üretim içinde eğitim, Kooperatifçiliğin desteklenmesi, Belediye iktisadi teşebbüsleri, Park ve bahçeler, Spor tesisleri, Kadın, çocuk konukevi, huzurevi, Katlı otopark, Kültür-sanat merkezi, Güvenlik birimi.
Özetle söylemek gerekirse ‘Belediye Başkanı olursanız neler yapacaksınız?’ sorusuna vereceğim cevap şudur: Belediyeler kanunun öngördüğü bütün yetkileri kullanarak, yine kanunun öngördüğü bütün görevleri yerine getireceğim.
Bu hizmetlerim esnasında elbette partim CHP ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Lütfü Savaş ile yakın diyalog ve işbirliği içinde olacağım. Şunun sözünü şimdiden veriyorum: Basın mensuplarını belediyemin her faaliyetinden haberdar edeceğim. Halkın kendisine hizmet eden belediyesinin faaliyetlerinden haberdar olma hakkı vardır. Bu sorumluluğun gereğini sizlerin yardımıyla yerine getireceğim.”
Atatürkçü, aydın öğretmenlerin elinde yetiştirildim
Dr. Cüzdan, özgeçmişi ile ilgili bilgileri şöyle aktardı: “1967 yılında Antakya’da doğdum. İlkokulu Gazipaşa İlkokulu’nda, ortaokul ve liseyi Antakya Özel Ata Lisesi’nde okudum. Üniversite hayatım İstanbul’da geçti. İ.Ü. Çapa Tıp Fakültesini bitirdim.
Eğitime önem veren bir ailenin çocuğu olduğum ve ilkokuldan itibaren, Atatürkçü, aydın öğretmenlerin elinde yetiştirildiğim için kendimi şanslı sayıyorum. Sosyal duyarlılıklara sahip biri olduğum için, öğrencilik yıllarımda çeşitli derneklerde çalıştım, etkinliklerde yer aldım.
Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra, K.Maraş-Elbistan’da mecburi hizmetimi tamamladım. Memleketime gelip bir yıl kadar hizmet ettikten sonra, askerlik görevimi 1995-1997 tarihleri arasında 16 ay, Jandarma Komando Tabip Asteğmen olarak yerine getirdim.” -Mehmet ÖZGÜN-