Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Defne yaprağı; önemli gelir kaynağı …

Hem yurt içine hem

Hem yurt içine hem yurt dışına satışı yapılıyor

Dörtyol ilçesinde Amanos Dağları ve dere yataklarındaki defne ağaçlarından toplanan yapraklar, yöre halkının geçim kaynağı oldu. Dörtyol’da Amanos Dağları ve dere yataklarında bulunan defne ağaçları, yöre halkı tarafından toplanarak kurutulduktan sonra yurt içi ve dışına satılarak değerlendiriliyor. Kuzuculu Mahallesi’nde oluşturduğu atölyede defne yaprağı işleyen Sıtkı Karaca, yöre halkından aldığı yaş defne yapraklarını kurutarak sattığını belirtti.
Yıllardır defne yaprağı toplayan yöre halkından biri olduğunu ifade eden Karaca, şöyle devam etti: “Yurt içinde bir iki kurutma tesisini gezdim. Bu tesisi ilçemizde uygulayabileceğimi planladım ve kendi imkanlarımla atölyeyi kurdum. Yanımda 7 kişi istihdam ediyorum. Vatandaşlarımızın getirdikleri yaş defne yapraklarını düzenlediğimiz fırında belli bir sıcaklıkta kuruttuktan sonra çırpma yöntemi ile yapraklarını dallarından ayırıyoruz. Daha sonra bu yaprakları yurt içi ve yurt dışına gönderiyoruz.”
Karaca, defne yaprağının kilosunu 5 liradan pazarladığını belirterek, geçen yıl 300 ton defne yaprağı işlediğini ve bunun 170 tonunu Çin’e, geri kalanını ise yurt içinde çeşitli illere gönderdiğini kaydetti. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan İnal ise ilçede narenciye üretiminin haricinde alternatif üretim yapıldığını, bunlardan birinin de defne yaprağının işlenmesi olduğunu aktardı.  -AA-