Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Defne’de; Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası

Satranç Federasyonu Hatay İl

Satranç Federasyonu Hatay İl Temsilciliği ve Özel Doğuş Okulları işbirliği ile Özel Doğuş Okulları Aşağıokçular yerleşkesinde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası açılış hamlesini Defne Milli Eğitim Müdürü Kemal GÜLİSTAN ve Okul Genel Müdürü Celal GÜNAY gerçekleştirdi.
Açılışta bir konuşma yapan Defne Milli Eğitim Müdürü Kemal Gülistan ”Nasıl ki vücudumuzun spora, jimnastiğe ihtiyacı varsa beynin de spora ihtiyacı vardır. İşte satranç beynin jimnastiği, satranç tahtası da beynin jimnastik salonudur. Ben bu turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese ve ev sahipliği yapan Özel Doğuş Okullarına teşekkür ediyorum. Bu vesile ile herkesin Cumhuriyet bayramını kutluyorum ve turnuvaya katılan tüm sporculara başarılar diliyorum” diyerek herkese başarılar diledi.
28-29 Ekim Tarihlerinde Gerçekleşen turnuvaya Çeşitli illerden Ankara, Gaziantep, Kahramanmaraş, Mersin Tarsus, Adana’dan gelen 314 sporcu katıldı. 7-8 yaş kategorisinde yarışan tüm sporculara madalya verilirken ayrıca 7- 8- 10- 12 yaş ve Açık kategorilerinde ilk üçe kupa madalya dördüncü ve beşinciye madalya her kategoride UKD si olmayan en başarılı sporculara madalya ve tüm kategorilerde yarışan en iyi bayan sporculara madalyaları ödül töreninde verildi. Türkiye Satranç federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Sultan DABAN ilimiz Hatay da gerçekleştirilen turnuvanın organizasyonu yapan Doğuş Kolejine teşekkürlerini belirterek Genel Müdürü Celal GÜNAY’a profesyonel anlamda mükemmel bir organizasyona imza attıkları için teşekkür etti, okul yönetici kadrosunu ve turnuva direktörü Lale Türüç’ü tebrik ettiğini her yıl düzenlenmesini arzu ettiklerini belirtti.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Gülistan da şunları söyledi:
“Nasıl ki vücudumuzun spora, jimnastiğe ihtiyacı varsa beynin de spora ihtiyacı vardır. İşte satranç beynin jimnastiği, satranç tahtası da beynin jimnastik salonudur. Ben bu turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese ve ev sahipliği yapan Özel Doğuş Okullarına teşekkür ediyorum. Bu vesile ile herkesin Cumhuriyet bayramını kutluyorum ve turnuvaya katılan tüm sporculara başarılar diliyorum.”
Yapılan konuşmaların ardından Milli Eğitim Müdürümüz Kemal Gülistan ve Okul Müdürü Genel Koordinatörü Celal Günay tarafından ilk hamleler yapılarak satranç turnuvasına start verildi. 400 sporcunun katıldığı Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası iki gün sürdü. -Cemil Yıldız-