Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Doğaçlama tiyatronun adresi…

Mahşer-i Cümbüş Türkiye’de modern

Mahşer-i Cümbüş

Türkiye’de modern doğaçlama tiyatronun öncüsü olan Mahşer-i Cümbüş, tiyatroseverler ile buluşmaya devam ediyor. Mahşer-i Cümbüş’ün Antakya adresi, 15 Ekim saat 20.00’da Kültür Merkezi olacak.

2001 yılı Mayıs ayında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü öğrencileri tarafından kurulan Mahşer-i Cümbüş, Antakya Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak.
Türkiye’de Modern Doğaçlama Tiyatro’nun öncüsü olan Mahşer-i Cümbüş, Doğaçlama Tiyatro’nun gösteri biçimlerinden biri olan “Tiyatro Sporu”nu Türkiye’de ilk defa seyirci ile buluşturdu. Kuruluşunun 5. Yılında, kendi sahnesi “Mahşer-i Cümbüş Hayalhanesi”ni açtı. Ekip, bugüne kadar 2000’ün üzerinde “Tiyatro Sporu”, 300’ün üzerinde “Beyin Fırtınası” gösterisi yaptı.
Türkiye’de Modern Doğaçlama Tiyatro’nun öncüsü olan Mahşer-i Cümbüş, bir başka ilke daha imza atarak, 2007 yılında Türkiye’nin ilk doğaçlama şov programı “Anında Görüntü Show”u ekranlara taşıdı ve Türk televizyonlarında yepyeni bir dönem başladı.
Ayça Işıldar Ak, Özlem Turay, Ayhan Taş, Burak Satıbol ve Yiğit Arı gibi isimlerin omuzladığı ekip, 15 Ekim saat 20.00’da, Hataylı sanatseverlerle Kültür Merkezi’nde buluşuyor. -Mutlu Yanık-