Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Doğru ile yanlış, anlık kararlara göre değişiyor

Çalışkan, günümüzde çok ciddi

Çalışkan, günümüzde çok ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğumuzu vurguladı …

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Dr. Necmettin Çalışkan, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Hatay Şubesi’nin Ekim ayı il divan toplantısında yaptığı konuşmada, günümüzde çok ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğumuzu savundu, ülkemizin, eskiden Kürtler ve Türkler, Laikler ve Dindarlar, Aleviler ile Sünniler, Sağcılarla Solcular olarak bölündüğünü, ama bugün maalesef bir şahsa inananlar ve inanmayanlar şeklinde bir ayrımla karşı karşıya olunduğunu bildirdi.
İnsanlar değer yargılarını bir şahıs üzerinden oluşturmaya inanmaya başladığını söyleyen Çalışkan, “O yapıyorsa doğrudur vardır mutlaka bir hikmeti. Bir adım atıyorsa mutlaka doğrudur. Buna karşı çıkan herkes yanlış yoldadır, gibi bir evrimle karşı karşıyayız. Burada eğitim kurumlarımıza çok iş düşüyor. Şuurlu nesiller yetiştirmediğimiz sürece hak ile batılı, doğru ile yanlışı, faydalı ile zararlıyı ayıramadığımız sürece, sürü psikolojisi ile öyle bir yanlışa düşeriz ki tek kişilik bir âlemde yaşama başlar, doğrunun, adaletin kişiselleştirildiği bir dünya ile karşı karşıya kalırız. Bugün yaşadığımız gibi doğru ve yanlışın anlık kararlara göre değiştiği bir dünyada yaşarız.
Gün gelir birine selam verirler ertesi gün düşman olursunuz. Gün gelir adaleti, eğitimi, maliyeyi, emniyeti her şeyi teslim ettiğiniz kişiler ertesi gün hain olurlar. Gün gelir Rusya’ya karşı olursunuz, gün gelir en iyi dost olur havadan Rusya karadan siz beraber Suriye’yi bombalarsınız. Tüm bu ve buna benzer şeyleri yaparak doğru yapmış gibi bir çelişki ile karşı karşıya kalırsınız. O yüzden bugünün doğru dedikleri yarın tam tersini yapmak gibi bir durumla karşı karşıya kalırsınız, bu da doğru bir şey değildir” dedi.
Bilgiç: Zulümlere, haksızlıklara göz yumuluyor …
Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkan Yardımcısı Muammer Bilgiç’te toplantıda yer aldı, yaptığı konuşmada, adalet konusuna dikkat çekti ve “insanların büyük bir kısmı hakkına razı değil, ancak çok azı hakkını istiyor. Büyük bir kesim kendilerinin de o pozisyona gelebileceğini düşündüğü için zulümlere haksızlıklara göz yumuyorlar” dedi. Adaleti tesis etmenin yolunun zalimleri taklit ederek olamayacağını söyleyen Bilgiç, “Düşman dediğiniz kişilerin davranışlarını kendinizle içleştirirseniz onlardan bir parça haline gelirsiniz. Havaalanlarında vatandaşlarımıza köpekli arama yapan ülkelerin vatandaşlarına sizde kendi ülkenizde misilleme yaparsanız ondan farkınız kalmaz. Misilleme yapacaksanız o zulmü yapanlara yapacaksınız. Buraya gelen insanların suçu ne? Misilleme yapacaksanız daha güçlü ekonomi, tamamen yerli milli tankınızı, bombanızı uçağınızı yaparak misilleme yapın” dedi.
Antakya Beyza İş Merkezi Habib-i Neccar Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıda, Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkan Yardımcısı Muammer Bilgiç, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Dr. Necmettin Çalışkan, Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe, AGD Hatay Şube Başkanı Serkan Bulut ilçe, başkanları ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.
-Mehmet ÖZGÜN-