Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DOM’lu 42 sporcu genç

Amaç; Kızları küçük yaşta

Amaç; Kızları küçük yaşta evlilikten korumak…
Antakya’da, özellikle Altınçay ve Emek Mahalleri’nde ikamet etmekte olan toplam 42 DOM Aşireti mensubu gencin düzenli spor yapabilme şansı elde ettiği kaydedildi.
Geçen yıl kurulan, Dom Gençleri Koruma Derneği, kuruluş amacına uygun koşullarda çalışmak için ilgililerden yardım beklerken, Dernek Başkanı Çetin Teke, Derneğin amaçlarının başında, kız çocuklarının küçük yaşta evliliklerine engel olmak, onları topluma faydalı ve üretken bireyler olarak kazandırmak olduğunun altını çizdi. Teke, şöyle devam etti:
“Özellikle genç kızlarımızı erken evliliklere karşı korumak amacıyla, spor başta olmak üzere çeşitli faaliyetlerde bulunmak istiyoruz. Ancak bunları hayata geçirmek için ilgililerin bizlere yol gösterici ve yardımcı olmalarını istiyoruz. Şu anda, dernek çatısı altında, basket ve futbol olmak üzere 22 erkek 20 kız çocuğu bulunuyor. Ne yazık ki bu çocukları çalıştırmak için bir saha bulamıyoruz. Eski polis lojmanlarının bulunduğu yerde bir boş alan var. Orası düzenlenmesi halinde, orada geçici olarak çocuklarımızı çalıştırabiliriz. Bunun için Antakya Belediyesi’nden bu alanın düzeltilerek antrenman yapılabilir bir duruma getirilmesini talep ediyoruz. Çocuklarımızın boş zamanlarını geçirmek ve kötü alışkanlıklara bulaşmamaları için bu yardımlara ihtiyaç vardır.” -Cemil Yıldız-