Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dörtyol’da Muhtarlar Dertli

Hatay Büyükşehir ve Dörtyol

Hatay Büyükşehir ve Dörtyol Belediye hizmetlerinden memnun değiller…

Su Yok, Çöpler Toplanmıyor, Yollar Rezalet, Telefonlara Çıkılmıyor!

İlimiz Dörtyol ilçesindeki muhtarlar, önceki gün bir araya geldi ve mahallelerine, yerel yönetimlerden gerekli hizmetlerin gelmediği noktasında birleşti. Muhtarlar, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden ve Dörtyol İlçe Belediyesi’nden şikayetçi. Muhtarlara göre; çöpler toplanmıyor, yollar rezalet, sular akmıyor, parklar bakımsız, kaldırımlar geçit vermiyor.
Dörtyol’da, önceki gün muhtarların dert küpü olduğunu gösteren yakınmaları ve şikayetleri özetle şöyle gerçekleşti:
MUHİTTİN SADE (Yeniyurt Mahallesi Muhtarı): Çöpler toplanmıyor, parkımız yok, yollarımız bakımsız. 17 aydır muhtarım ve mahalleme yek bir kazma bile vurulmadı. 8 yıldır kanalımız var, suları denize akıyor, pislik ve hastalık yapıyor. Park istedik, yapmadılar.
BÜNYAMİN ÇETİN (Yeşil Mahallesi Muhtarı): Sular kesiliyor, yollar çukurlu, kanallar tıkanıyor, çöpler toplanmıyor, halk ise şikayet için muhtara geliyor. Biz ise Büyükşehir ya da ilçe belediyelerinin ilgili birimlerine bu sorunları aktarmak istiyoruz, ama telefonlarımıza çıkılmıyor, bizi dinlemiyorlar.
FERHAT AYDIN (Yeşilköy Mahallesi Muhtarı): Klimalı odalarda sekreterlerle oturmak çok güzel. Hizmet lazım! Temizlik berbat, kaldırımlar, refüjler berbat, içme suyu problemi var. Büyükşehir, bize 6 yıl önce vadetti, sosyal tesis yapacaktı! Hani nerede? Yazlıkçılar hizmet alamıyor. Başkanlar, Meclis üyeleri, daire başkanları nerede? Başkanlar, muhtarlarla 3 ayda bir toplantı yapmalı. Neler yapıldı, yapılamadı, yapılmalı, ele alınmalı.
OSMAN ÇALIŞKAN (Karakese Mahallesi Muhtarı): Dörtyol sahipsiz. Vatandaş, işi için 1 dakikada muhtara yetişiyor, biz ise 1000 dakikada kimseye ulaşamıyoruz. Başıboş köpekler ortada. Su yok. Dörtyol’a sahip çıkılsın.
MUHLİS ARSLAN (Özerli Mahallesi Muhtarı): 2014’ten beri mahallemizde su sıkıntısı var. 4 aydan beri de gece 02.00’den sonra su verilebiliyor. Bildirdik, ama cevap alamadık. PTT’miz vardı, İskenderun’a aldılar, ulaşamıyoruz. Mahallemizde interneti olmayanlar var. Çocuklar mağdur oluyor.
SEBİHA KOYUNCU (Kışlalar Mahallesi Muhtarı): Ben, çarşı içi mahalle muhtarıyım. Arkadaşlar sıkıntılarımızı anlattı. İçme suyu, kaldırımlar yollar berbat. Her yer çöp dolu ve pislikten geçilmiyor.
ADNAN MEMİLİ (Altınçağ Mahallesi Muhtarı): HATSU’dan şikayetçiyiz. Suyumuz kesiliyor, haberimiz olmuyor. Yol için Genel Sekreter ile görüştük, Daire Başkanına söyledi. 21 gün oldu, ortada bir şey yok. Kanalizasyon, fosseptik çekimi için 5 gün bekletiyorlar. İlçe belediyesi, hafriyatları, çöpleri zamanında almıyor.
H.AKKUŞ AKDENİZ (Sanayi Mahallesi Muhtarı): Ara sokaklarımız kirli, temizlenmiyor. Yağmur sularının gideceği fosseptik çukurlar yok. -Cemil Yıldız-