Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dursunlu Gazi O.O. öğrencilerinden takdir edilecek davranış

Harçlıklarıyla 14 Engelli Aileye

Harçlıklarıyla 14 Engelli Aileye Erzak
Defne ilçesi Dursunlu Mahallesi’ndeki Gazi Ortaokulu öğrencisi bir grup, harçlıklarını biriktirmek suretiyle engelli 14 aileye gıda desteğinde bulundu. Antakya Toplum Gönüllüleri Derneği kanalıyla, bu yardımların 14 aileye ulaştırıldığı kaydedilirken, gelişme ile ilgili açıklamada bulunan Toplum Gönüllüleri sosyal medya sayfasında şu değerlendirmeler yer aldı:
“Kendileri küçük, ama yürekleri dağlar kadar büyük Dursunlu Gazi Ortaokulu çocuklarından biz büyüklere insanlık dersleri… Bugün, Dursunlu Gazi Ortaokulu’nun onlarca öğrencisi, kendi okul harçlıklarından biriktirdikleri harçlıklarla oluşturdukları erzak paketlerini, ihtiyaç sahibi-yetim-engelli-yatalak 14 aileye kendi elleriyle götürdüler.

Bugün, dört saatlik bir saha çalışmasıyla, Döver’de, babaları kısa bir süre önce ölen ve Dernekçe iki katlı stüdyo ev inşa ettiğimiz üç yetim çocuğun sevgi ve şefkat dolu stüdyo evini ziyaret ettik. Ayrıca kendisi meme kanseri ve çocuğu da lösemi olan zor durumdaki aileyi, ayrıca bir babanın beş çocuğu da engelli olan ailesini ve çadırda yaşayan Muş’lu çocukları ziyaret ettik.
Dünya üniversitelerinde ”insanlık tezi” olarak okutulması gereken bu insanlık girişimini ayakta alkışlıyoruz. Dünya eğer ki halen dönüyorsa, gerçekten bu iyilik meleği çocukların hatırına dönüyor. Böylesine insancıl çocuklar, gelecekte, yeryüzünün insanlık menfaatine dönüştürülebilmesi adına bizlere çok büyük umutlar vermektedir. İyi ki varsınız çocuklar. Yeryüzünün dört bir yanına dağılmış on binlerce toplum gönüllüsü sizlere minnettardır, çocuklar. Teşekkürler, yüreği insanlık ve yoksulluk için çarpan dev yürekli çocuklar. Teşekkürler, adam gibi adam çocuklar…” -Cemil Yıldız-