Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Duruşma 12-13 Haziran’da…

Adalet tartışması sona ermedi!

Adalet tartışması sona ermedi!

Ankara Gar Katliamı Davası’nın 12-13 Haziran’da görülecek 9’uncu grup duruşması öncesi bir açıklama yapan davanın avukatları, Hatay kamuoyunun da yakından izlediği sürece ilişkin açıklama yaptı.

10 Ekim Gar Katliamı’nın Avukatları ve sivil toplum örgütleri Ankara Mimarlar Odası’nda bir araya geldi ve gerçekleştirdikleri basın toplantısıyla da 12-13 Haziran’da görülecek 9’uncu grup duruşması öncesi biriken soruları kamuoyu ile paylaştı.
Konuya ilişkin konuşan Avukat Sevinç Hocaoğulları, katliam soruşturmasının yaklaşık 9 ay sürdüğünü ve bu süreçte yürütülen soruşturmanın müştekilerden gizlendiğini söyledi. 13 Temmuz 2016 tarihinde hazırlanan iddianamede 14 sanığın sorumlu tutulduğunu, kamu görevlilerin sorumluluğuna ilişkin hiçbir isnat ve soruşturmanın yer almadığını vurgulayan Hocaoğulları, yaklaşık bir buçuk yıldır süren yargılamada 14 sanığın 4’ünün halen firari olduğu ve hala yakalanmadığı, bir sanığın da şüpheli olarak öldürüldüğünü bilgisini verdi. Hocaoğulları,”Biz bu katliam davasından ‘nasıl soruşturulmayacağını’ gördüğümüz gibi, nasıl yargılamanın yapılmayacağını da gördük” diye konuştu.
Avukat Tonguç Cankurt ise yapacakları suç duyuruları hakkında bilgi verdi. Cankurt, “Etkin bir soruşturma yürütülmedi. Kamu görevlileri hakkında çok sayıda suç duyurusunda bulunduk, ancak bir işlem yapılmadı. Antep Emniyeti ve Savcıları ile ilgili suç duyurusunda bulunacağız” dedi.
Avukat Senem Doğanoğlu ise, Ankara Gar Katliamı sanıklarının neden ‘insanlığa karşı işlenen suçlar’ kapsamında yargılanması gerektiğini anlatarak, sona doğru giden mahkemede bunu tartışmaya çalışacaklarını ve faillerin ‘insanlığa karşı suçlar’ kapsamında yargılanması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. -Tamer Yazar-