Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eğitim Bir Sen: Dağın Öteki Tarafından Sınava Gelmek İstemiyoruz

İskenderun ve çevre ilçelerden

İskenderun ve çevre ilçelerden yüzlerce aday Antakya’daki KPSS’ye giremedi…

Pazar günü, tüm yurtta olduğu gibi ilimiz Antakya ilçesinde de gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS), İskenderun ve çevresindeki yerleşim birimlerinde oturan yüzlerce adayın trafiğe takılması sebebiyle katılamamasının yankıları sürüyor.
Eğitim Bir-Sen İskenderun Temsilcisi Hikmet Altunsöz; İskenderun, Erzin, Payas ve Dörtyol bölgelerinden Antakya’ya sınav için gelen birçok adayın sınava yetişemediğini belirterek şunları söyledi:
“Pazar günü yapılan KPPS sınavı için Erzin, Dörtyol, Payas, Arsuz, İskenderun ve Belen’de yaşayan binlerce kamu personeli adayı, sabahın saat 06.00’sında yollara düştü. Yoğunluktan, 1 saatlik yolu 5 saatte kat edip merkez ilçeye ulaşan ve bunun sonunda sınava giremeyenler oldu. Konu ile ilgili bilgileri aylar öncesinden gerekli mercilere iletmiş olmamıza rağmen, maalesef bir çözüm üretilmediği için, her bir okulun kapısında yaklaşık 20 kişi sınava giremedi ve geri dönmek zorunda kaldı. Burada, ciddi bir yönetim eksikliği var ve bu noktada, halkımızın sorunlarına çözüm üretecek mercilerde bulunan bürokratlar ve siyasetçiler gerekli adımları atmak zorundadırlar.
Bu tabiri kullanmak istemiyorum, ama dağın öteki tarafından sınava gelenler yüzünden belki de, Antakya’da sınava yetişemeyenler olmuştur. Trafik resmen felç olmuştu. Saat 10.15’teki sınav için 06.30’da yola çıktık. Adana’da sınava girsek, belki de bu kadar zaman almazdı. Saat 07.00’de yola çıkmış olanlar, maalesef Belen Geçidi’ni geçemedi. Biz, bunu aylar öncesinde belirttik. Nasıl oluyor da yöneticilerimiz bunu göremiyorlar? İskenderun’da da sınav merkezi var. Payas, Dörtyol, Arsuz, Belen, İSTE… Buralar, ÖSYM sınav merkezidir. Şuan TYT, AYT sınavlarımız buralarda yapılıyor. Nasıl oluyor da, KPSS Sınavı buralarda yapılmıyor?”
-ÇÖZÜM ŞART-
Pazar günü yapılan KPSS sınavının iki yılda bir yapıldığını ve sınava giremeyen birçok adayın hayallerini iki yıl ertelemek zorunda kaldığını belirten, Eğitim Bir-Sen İskenderun Temsilcisi Hikmet Altunsöz, şöyle devam etti:
“Memleketin köklü bir sorunu haline gelmiş bu sorunu mutlaka çözmemiz gerekiyor. Bizler, dağın öteki tarafından sınava gelmek istemiyoruz. Bu kadar net. Bu sorun sadece İskenderun bölgesinin sorunu değil. Bu sorundan dolayı, Antakya’daki insanlar da sınavlarına geç kalmaktadır. Bu, içler acısı bir durumdur. Sınavın İskende-run’da yapılması durumunda Antakya da, Arsuz da, Belen de rahat-layacak, bütün ilçelerimiz rahatlayacak.
Hatay’ın Milletvekillerinin tamamının bu soruna el atması gerekiyor. Bu konuyla ilgili Meclis’te bir gündem görmek isterim açıkçası. ÖSYM Başkanı ile bir görüşme yapılması gerekiyor. Eğer bizi temsil ediyorlarsa, bu görevi yerine getirmek zorundadırlar.”  -Mehmet Durmaz-