Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fikir maratonu

DASİFED’in gündeminde, bölge kalkınması

DASİFED’in gündeminde, bölge kalkınması için Proje arayışı var

Kurumsal ve yerel kapasiteyi geliştirme, yerel ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunma faaliyetlerine destek sağlama amacıyla başlatılan DOĞAKA Teknik Destek Programı’ndan yararlanan DASİFED, ortak akıl ile bölgede ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmayı hedefleyen projeler geliştirmeye odaklandı.
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’ndan (DOĞAKA) teknik destek almaya hak kazanan DASİFED (Doğu Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu), “DASİFED: Bölgesel Kalkınma için Kurum Kapasitesi ve Proje Geliştirme” Projesi kapsamında, üye dernekleri ile bir araya geldi. Geleceği Paylaş Sivil İnisiyatifi ve Videa Bilişim A.Ş. tarafından; içerik, sosyal medya, stratejik iletişim, proje döngüsü, sosyal iş modeli, VİDEA Uygulaması ile fikir toplama, ağ kurma, proje tasarımı adımlarıyla bütünsel bir yaklaşım ile projelendirilen çalışma, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda üç gün boyunca devam etti.
DASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Ekinci, 3 günlük toplantılar sonunda yaptığı değerlendirmesinde, “Ortak akıl ile geleceği şekillendirmek” vurgusu yaparken, DASİFED Başkan Vekili Belgin Ünal da şunları söyledi:
“İçinde bulunduğumuz bölgenin sorunlarını çok yakından biliyoruz. DOĞAKA’dan aldığımız teknik destekle, Federasyon’a üye derneklerimizin daha etkin ve verimli çalışması amacıyla, kurumsallaşmalarının ve stratejik planlamalarının ilk adımlarını attık, ayrıca iletişim, mevcut durum analizi, ihtiyaçlar ve beklentiler gibi ana hatları belirledik. Federasyon olarak, üye derneklerimiz ve üyelerimiz farklı alanlarda faaliyet gösteriyor. Oldukça renkli ve aktif bir grup. Amacımız, bu farklılığın ve enerjinin bütün bölgenin kalkınması için ortak akıl ile belirlediğimiz projelerde kullanılması. 3 gün boyunca interaktif olarak gerçekleşen çalışmamıza katılan ve değerli fikirlerini paylaşan DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız’a, DASİFED tarihi ile ilgili bilgileri aktaran Kurucu Başkanlarımızdan Mehmet Kılıçlar’a ve 3 gün boyunca bizimle olan bütün üyelerimize çok teşekkür ederiz.”
-Ödüllü DASİFED Fikir Maratonu-
DASİFED tarafından DOĞAKA desteği ile gerçekleştirilen çalışma sonucunda, Yönetim Kurulu ve üyeler tarafından planlanan, ortak akıl ile bölge kalkınmasını ön planda tutan 3 proje ortaya çıktı. Tarım, İhracat, Eğitim ve Sağlık alanlarında planlanan projeler arasından, online ve demokratik oylama ile seçilen projenin daha geniş kitleleri kapsaması adına, VİDEA Uygulaması üzerinden Fikir Maratonu başlatılıyor. Başta gençler olmak üzere, bütün bölge halkına açık olan Fikir Maratonu ile beraber, yaratıcı ve yenilikçi fikirleri beklediğini açıklayan DASİFED Yönetim Kurulu, en dikkat çekici ve uygulanabilir fikirleri ödüllendirecek.
-Mehmet Durmaz-