Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gençlerimizin Kendi Ülkesinde Garip Kalmasını İstemem

Başkan Savaş, topraklarımızın şu

Başkan Savaş, topraklarımızın şu anda sığınmacıların işgali altında olduğunu söyledi, bu sorunun çözüme kavuşturulmasının önemine vurgu yaptı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Topraklarımızın şu anda sığınmacıların işgali altında olduğunu söyleyen Başkan Savaş, bu sorunun çözüme kavuşturulmasının önemine değindi,
gençlerimizin kendi ülkesinde garip kalmasını istemediğine vurgu yaptı.
Suriyeli ve Afgan göçmenlerle ile ilgili görüşlerini aktaran Başkan Savaş, sığınmacılara düşman olmadığını söyledi ve şunları dile getirdi: “Hükümetin hızlı şekilde özellikle Suriye’deki iç barışa katkı sağlaması lazım. Topraklarımız şu anda sığınmacıların işgali altında. Yaklaşık 1 milyon Suriyeli şehrimizde yaşıyor. Yakında Afganlar da gelir. Eskiden bir ülke top ve tüfekle işgal edilirdi. Şimdi ekonomik ve demografik yapısının bozulmasıyla işgal ediliyor. Şu anda ülkemizin borcu artıyor ve demografik yapımız bozuluyor. Ülkemiz misafir ağırlama konusunda dünyada birinci sırada. Biz dünyanın ne Mevlana’sı ne de jandarmasıyız. Her gelene buyur diyecek bir ülke miyiz.”
Göçmen Bakanlığı kurulmalı …
Hükümet haricinde herkesin sığınmacı konusunda rahatsız olduğunu dile getiren Savaş, “Ne sığınmacı sorununa ne doğal afetlere çözüm üretebiliyorlar. Kötü giden ekonomiyi de toparlayamıyorlar. İyi giden işleri bile suçlayarak gideriyorlar. Bulanık suda balık avlamaya çalışmaları tükenmişliklerinin göstergesidir. Belki bu konuyla ilgili bir bakanlık kurulabilir. Coğrafyamın önemini biliyorum. Bu bölge enerjinin depolandığı yer olacak. Bunları konuşmaya mecburum. Bu benim milli görevim. Hükümetin bunlara önlem alması lazım” diyerek hükümet yetkililerine seslendi.
Türk gençlerinin yürütülen yanlış politikalar sebebiyle kendi ülkelerinde garip kalmasını istemediğini de söyleyen Savaş, “Şu anda genel politikada yapılan hatalar ileride beka sorununa yol açabilir. Ben gençlerimizin kendi ülkesinde garip kalmasını istemem. Bu şehir için zorlu mücadeleler verildi. Şehrimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sadakati, feraseti sayesinde ana vatana katıldı” diyerek mülteci meselesinin milli bir mesele olduğunun altını bir kez daha çizdi.
Ak Parti’nin sattığı kadarını CHP 1949 yılına kadar tek tek inşa etti …
Ak Parti İl yöneticilerinin yaptığı basın açıklamalarıyla ile ilgili de konuşan Başkan Savaş, söz konusu basın açıklamalarında konu edinilen arazi satışlarını tüm detaylarıyla ele aldı ve “Ak Parti temsilcilerinin dilinden düşürmediği Cumhuriyet Halk Partisi, 1924 yılından itibaren limanlardan demiryollarına, fabrikalardan santrallere ve eğitim kurumlarından bankalara kadar onlarca tesisi bu ülkeye kazandırdı. Bunların sattığı kadarını CHP 1949 yılına kadar tek tek inşa etti. Bunlar cumhuriyet kazanımlarının neredeyse tamamını sattı.
Büyükşehir olduktan sonra tam 566 dönüm arazi satın aldık. Bunlara fonksiyon kazandırıp ya kullandık ya da satmak istedik. 2018’den bu yana sadece 30 milyon 300 bin liralık satış yapmışız. Buna rağmen diğer büyükşehir belediyelerden Gaziantep sadece geçen yıl 427 milyon, Kayseri 200 milyon Balıkesir 178 milyon, Erzurum 152 milyon, Bursa 148 milyon ve Denizli 179 milyon liralık satış yapmış” diyerek Hatay Büyükşehir Belediyesinin diğer büyükşehirlere oranla çok az satış yaptığını resmi kaynaklar aracılığıyla paylaştı.
Söz konusu arazinin resmi olarak emlak, turizm ve ticaret alanı olduğunun da altını çizen Başkan Savaş, “O bölge zaten resmiyette fuar alanı değil. Orayı fuar alanına çeviren de biziz. Jandarma orayı günübirlik toplanma alanı olarak ilan etmiş ancak bu da değiştirilebilir. Yürütmenin durdurulmasına karşı gerekli itirazımızı da en kısa sürede yapacağız” ifadelerini kullandı.
Aşılanma hızı artmalı …
Hatay’daki koronavirüs vakaları ve aşılanma ile ilgili konuşan Başkan Savaş, aşılanmanın önemine dikkat çekti. Okulların açılacak olmasını da değerlendiren Savaş, “Resmi veriler şehrimizde yüz binde 99 vaka görüldüğünü ifade ediyor. Nüfusumuza göre ortalama bin 550 vakadan bahsedebiliriz. Aşılama oranında yüzde 75’e ulaştık. Bu çok sevindirici. Hastalığın son varyantı gençlerimizde aşılanma oranı düşük olduğu için ölüm oranını arttırdı. Gençlerimiz dedikodulara aldanmasın ve lütfen aşı olsun. Kulaktan dolma bilgilerle hayatımızı karartmayalım” dedi.
Aşılanma yaşının hızlı bir şekilde daha da aşağı çekilmesi gerektiğini de belirten Başkan Savaş, “Çocuklar okuldan çok geri kaldı. Uzaktan eğitimde fırsat eşitliği olmadı. Örgün eğitime geçerken aşılama hızını da arttırmak lazım” diyerek aşılanmanın önemine bir kez daha vurgu yaptı.
6 baraj nerede merak ediyorum …
Yaz aylarında şehirde yaşanan su sıkıntılarının sebeplerini paylaşan Başkan Savaş, “Bu sorunun hükümet ve yerel yönetimler tarafı var. Hükümet yetkilileri 6 baraj ve 3 gölet yaptıklarını söyledi. Ancak bir baraj bile fonksiyonlu çalışmıyordu. Karaçay Barajı’nı iki kez sorun var diyerek bakıma adılar. Biz baraja 2020 yılında kavuştuk. 6 baraj nerede merak ediyorum. Reyhanlı Barajı’ndan 1 metreküp su alan üretici var mı? Henüz terfi hatları bile yapılmamış. Samandağ’ın 2 yıllık içme suyu şebekesi çalışmasının yüzde 95’ini 1 yılda bitirdik” dedi.
11 ilçede altyapı çalışmalarına devam ettiklerini de belirten Başkan Savaş, “Şu anda 13. arıtma tesisini yapıyoruz. Göreve geldiğimizde şehirde yalnız 2 tane arıtma tesisi vardı. Sadece ovaya 5 tane arıtma tesisi yaptık. Reyhanlı’ya arıtma tesisi yaptığımızda ilçenin nüfusu 80 bindi. Şu anda ise 230 bin. Burada ilk adım atması gereken hükümettir. Yapılması gereken barajların yapılmasıdır. Biz zaten yatırımlarımızı yapıyoruz. 2 buçuk milyar liralık projemiz hazır. Kaynak buldukça projelerimizde kazmayı vuruyoruz” dedi.
Mehmet ÖZGÜN