Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gezi Davası dün başladı

İlk tepki Korkmaz’dan… “Avukat

İlk tepki Korkmaz’dan…

“Avukat Gürkan Korkmaz: “Gezi Davası Silivri de başladı. Bu dava hukuki değil, siyasidir. Gezi yargılanamaz!”

Gezi olaylarından 6 yıl sonra açılan dava dün başladı. Aralarında Osman Kavala, Can Dündar, Ayşe Mücella Yapıcı ve Memet Ali Alabora’nın da bulunduğu 16 sanık hakkında açılan dava Silivri’de görülüyor. Duruşmayı, CHP’li Milletvekilleri Mahmut Tanal, Sezgin Tanrıkulu, Ali Şeker ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve çok sayıda HDP’li ve İşçi Partili Milletvekili de izledi. İşçi Partisi Hatay Milletvekili Barış Atay da süreci izleyen isimler arasında yerini aldı.
Gezi sürecini yargılayan davaya tepki koyan isimlerden biri, Eskişehir’deki gezi olayları sırasında darp edilerek hastanelik edilen ve ardından yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi Avukat Gürkan Korkmaz oldu. Sosyal paylaşım hesabı üzerinden kısa bir not paylaşan Korkmaz, “Gezi Davası Silivri de başladı. Bu dava hukuki değil, siyasidir. Gezi yargılanamaz!” dedi.
-SUÇLAMA-
16 şüphelinin işlediği iddia edilen suçlar ise şöyle:
Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs”, “Mala zarar verme”, “Nitelikli mala zarar verme”, “Tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirilmesi”, “İbadethanelere ve mezarlıklara zarar verme”, “6136 sayılı yasaya muhalefet”, “Nitelikli yağma”, “Nitelikli yaralama” ve “2863 sayılı yasaya muhalefet”. -Tamer Yazar-