Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gezi; demokrasi ve özgürlük istemiydi

CHP’den, üyesi Cömert’e ölümünün

CHP’den, üyesi Cömert’e ölümünün 4.yılında anma

CHP Hatay İl ve Defne İlçe Yönetimi ile Gençlik Kolları tarafından geçtiğimiz hafta sonunda, 4 yıl önce Gezi gösterileri sırasında hayatını kaybeden üyesi Abdullah Cömert için bir anma gerçekleştirdi. Harbiye Hidro Parkı’ndaki anmaya yüzlerce kişi katıldı.
Etkinliğe; Partili Milletvekilleri Serkan Topal ve Mevlüt Dudu, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, CHP Tunceli eski Milletvekili Hüseyin Aygün, Defne İlçe Başkanı Mehmet Gönenç, Hatay İl Kadın Kolları Başkanı Filiz Haksöz, Ahmet Atakan’ın Annesi Emsal Atakan ve Babası Ali Atakan, Abdullah Cömert’in Annesi Hatice Cömert, Abisi Adnan Cömert, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Eren Kurt, CHP il ve ilçe örgütleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Anma etkinliğinde konuşan CHP Defne Gençlik Kolları Başkanı Ali Kemal Kazar, “Demokrasiyi ve eşitliği haykırdığımız Gezi sürecinin bize kazandırdığı en önemli şey, birlikte mücadele etme gerekliliğidir. Taksim’de, Kızılay’da, Armutlu’da ve Türkiye’nin her sokağında ve içinde bulunduğumuz süreçte faşizmin her türlüsünü görmüş bulunmaktayız” derken, CHP Hatay İl Gençlik Kolları Başkanı Ümit Kutlu da duygu yüklü şu konuşmayı yaptı:
“Bugün, Gezinin güzel çocuklarını anıyoruz. Bugün aslında benim için pek de iyi bir gün değil. Bundan 4 sene önce iş arkadaşımı, kardeşimi, akrabamı, yoldaşımı kaybettim. Abdullah Cömert’i kaybettik. Anısı daima yaşayacak. Biz, Gezi gençliğiyiz. Gezi gençliği yüreklidir. Gezi gençliği Atatürkçüdür. Gezi gençliği devrimcidir. Gezi gençliği bu ülkenin gerçek sahipleridir. Gezi gençliği ülkenin bugünüdür, yarındır. Bu ülkenin gerçek sahipleri bizleriz. Gezi sürecini, gezide yaşadığımız o atmosferi daima yaşatacağız. Bugün de o atmosferi yaşatmak istedik. Size bu birlik ve beraberliği bu kardeşliği yaşatmak istedik. Dediğim gibi, biz bu ülkenin gerçek sahipleriyiz. Biz bu ülkenin geleceğiyiz. Hepinize destek verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum.”
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz ise şöyle konuştu:
“16 Nisan günü, memleketin ve başka bir hayalin, başka bir geleceğin, ‘Hayır’ iradesinin en güçlü, en kararlı, en cesur şekilde ortaya koyan Defne’nin hayırlı insanları, hepiniz hoş geldiniz, sefa getirdiniz. Tarih, bu toprakları direnişinden tanıyor. Bu toprakların namuslu, onurlu, haysiyetli insanları 16 Nisan’da bir karar verdi. Fakat o kararı tanımayanlar, bugün bu meydandaki insanların cesaretini de tanımayan insanlardır. Bundan tam 4 sene önce 3 Haziran’da kardeşimiz, yoldaşımız, Abdullah Cömert’i maalesef toprağa verdik. Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi gençleri olarak, Türkiye’nin en büyük gençlik hareketi olarak kardeşimizi toprağa gömdük. Onun kararlı duruşu, onun cesaretli ve inançlı duruşu, bugün bu meydanda ve bu topraklarda artarak yaşayacak. Bunun sözünü buradan sizlere veriyoruz.”
Defne İlçe Başkanı Mehmet Gönenç, Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekilleri Serkan Topal ve Mevlüt Dudu, Cumhuriyet Halk Partisi Hatay İl Kadın Kolları Başkanı Filiz Haksöz ve Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman da birer konuşma yaparak gezi şehitlerini andı.
Konuşmaların ardından, etkinlik, halkın sanatçısı diye adlandırılan Fevzi Kurtuluş’un konseri ile devam etti. Konserden sonra yeryüzü iftar sofrası kuruldu. Etkinliğin sonunda ise anma etkinliğine katılan vatandaşlara, gezi sürecini ve gezi şehitlerini anlatan kısa bir film izlettirildi. -Gökay Gökdemir-