Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Giriş-Çıkışlar! 15 gün daha yasak!

Hatay’a; kara, hava ve

Hatay’a; kara, hava ve deniz yoluyla yapılacak tüm giriş ve çıkışlara ilişkin yasaklar, ek genelge kapsamında 15 gün daha uzatıldı.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 81 İl Valiliğine; Büyükşehir statüsündeki 30 il (Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van) ile Zonguldak’a kara, hava ve deniz yoluyla (toplu ulaşım aracı ve özel araçla) yapılacak tüm giriş ve çıkışlara ilişkin “Şehir Giriş, Çıkış Tedbirleri” konulu ek bir genelge gönderildi. Genelge kapsamında, 18 Nisan Cumartesi saat 00.00 itibariyle sona eren kısıtlamalar, yeni Genelge kapsamında 15 gün daha uzatıldı.
-UYARI!-
Hatay’ın da dahil olduğu illerde yaşayan ya da bulunan tüm vatandaşların, belirtilen süre boyunca illerinde kalmaları esas olacak. Belirtilen illere giriş ve çıkış kısıtlamasında, daha önceki genelgelerle belirlenen usul ve esaslar ile istisnalar da geçerli olacak. Genelgede, söz konusu tedbirlere ilişkin Vali ve Kaymakamlar tarafından ilgili mevzuat uyarınca gerekli kararların ivedilikle alınması, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyetlere neden olunmaması da istendi.
Alınan kararlara uymayan vatandaşlar hakkında, başta Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi olmak üzere, aykırılığın durumuna göre Kanun’un ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacak, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin olarak da, Türk Ceza Kanunu’nun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacak. Tamer Yazar