Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Görme engelli Deniz, Hatay’a ödül getirdi

Yurt içi ve yurt

Yurt içi ve yurt dışından yüzlerce sanatçının katıldığı Uluslararası Pera Piyano Festivali’nde, 10 yaşındaki görme engelli Deniz Örak, Hatay’a ödülle döndü.

Hatay’da, prematüre olarak doğan ve görme engelli olan 10 yaşındaki ‘absolut kulak’ sahibi Deniz Örak, Uluslararası Pera Piyano Festivali kapsamında düzenlenen ve yüzlerce yarışmacının katıldığı 9-10 yaş kategorisi Solo Piyano Yarışması’nda Teşvik Ödülü’ne layık görüldü.
Bach ve Beethoven gibi önemli bestecilerin eserlerinden oluşan koşullu bir repertuvarın zorunlu tutulduğu yarışmanın jüri üyeleri; Dr. Adilia Aliyeva, Prof. Tamara Poddubnaya, Prof. Metin Ülkü, Prof. Eser Bilgeman Şakir, Prof. Evgueni Rjanov, Dr. Efgan Zeki Saleh, Samir Emirzayev, İrakli Chumburidz, Rafael Gasimov gibi dünyaca ünlü isimlerden oluştu.
Görme engelli Deniz’in annesi Nursel Orak, çocuğunun başarı serüvenini şöyle anlattı:
“Yaşam Koçu Volkan Kaplan, Deniz’in ‘absolut kulağ’a sahip olduğunu söyleyince, bu defa eve piyano aldık. Deniz, piyano derslerine başladı. Daha sonra Deniz’in dünyadaki 600, Türkiye’de çok az sayıdaki yetenekten biri olduğunu öğrendik. Bu arada Antakya’da görme engelliler için anaokulu olmadığından, Deniz, 1 yıl boyunca Adana’daki bir okula devam etti. Ancak Antakya’da, Deniz ve onun gibilerin gidebileceği bir ilkokul olmadığından dolayı çok üzülüyorduk. Henüz 8 yaşındayken ilk resitaliyle sanatseverlerin karşısına çıkan Deniz’in müthiş performansı, yazılı ve görsel basın olmak üzere 158 ayrı mecrada yayınlandı. Ayrıca TRT belgesel ve çocuk programlarında da haberi yapıldı. O sene katılmış olduğu 12. Pera Piyano Yarışması’nda ilk ödülünü aldı. Bu sayede de MEB ve Mimar Sinan Üniversitesi/Konservatuar Bölümü’nün dikkatini çeken Deniz, İstanbul’da Görme Engelliler İlkokulu’na ve konservatuara başladı. Ancak 1 sene sonra, özel nedenlerden dolayı zorunlu olarak dönüş yapmak zorunda kaldık. Deniz, şimdilerde hocası Natalia Sovuksu ile yine sınavlara hazırlanıyor. Bu arada, Bahçeşehir Okulları Hatay Kampüsü 7. Sınıf öğrencileri tarafından çekilen, Deniz’i konu alan ve Deniz’in de kendi rolünü üstlendiği ‘Bilmediğin Birşey Var’ adlı film, Kısa Film Festivali’nde mansiyon özel ödülü aldı.
Özel durumlu diğer çocuklara yardım ve yönlendirme kısmında misyon üstlendiğimizin de farkındayız. Bu harika çocuklar için ne yapılsa az. Biz, devletimizi her zaman yanımızda hissettik. Çok yakında her ilimizde görme engelliler ve işitme engelliler için okullaşmanın yaygınlaşacağına inanıyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.”
-Cemil Yıldız-