Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gündem ‘Tünel’ ve ‘Yol Projeleri’

Tünel Projesi ile Karadeniz-Akdeniz

Tünel Projesi ile Karadeniz-Akdeniz bağlantı yoluna ilişkin beklentilerin paylaşıldığı ziyarette İTSO Yönetimi’ni ağırlayan İSDEMİR Genel Müdürü Toker Özcan, işadamlarına sektörü anlattı.

Türkiye’nin en önemli Demir-Çelik Fabrikalarından biri olan ve İskenderun’da binlerce vatandaşa istihdam sağlayan İSDEMİR Fabrikalarının Genel Müdürlüğü görevine atanan Toker Özcan’ı makamında ziyaret eden İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Yönetimi’nin gündeminde, bölge ekonomisine çok şey katması beklenen Hassa Amanos Tünel Projesi ilk sırada yer aldı.
-Kapıda karşıladı-
Karşılıklı sohbet ortamında geçen ziyarette ağırlıklı olarak bölge ekonomisi ve çelik sektörünün sorunları görüşüldü. Bu kapsamda yatırımların devam ettiğini belirten İSDEMİR Genel Müdürü Toker Özcan, çelik sektörünün, ülke ve bölge ekonomisine önemli katkıları olduğunu belirterek; sektörünün sorunları, ülke ve bölge ekonomisinde yeri ve sektördeki son gelişmeler hakkında İTSO Yönetimi’ne bilgi verdi.

-Tünel önceliği-
İskenderun ekonomisinin lokomotifi konumundaki çelik sektörünün önemine işaret eden ve bu yöndeki ihracatın önümüzdeki dönemlerde artacağına inandıklarını belirten İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise şöyle konuştu:
“Bölgemiz ekonomisi için Çelik sektörü önemli yer tutmaktadır. Hassa Amanos Tünel projesinin hayata geçirilmesi, Karadeniz Akdeniz Bağlantı yolunun da tamamlanması ile bölgede ekonomik hareketliliğin daha da artacağına inanıyoruz. Tabi Suriye ve komşu ülkelerde yaşanan iç karışıkların sona ermesi ile birlikte İskenderun Körfezi bölgesinde söz sahibi olacak ve dünyanın dört bir tarafına yapacağı Çelik ihracatını da arttıracaktır. Temennimiz bu yöndedir. Bu vesile ile şahsım ve yönetim kurulu üyelerim adına yeni görevinizde bir kez daha başarılar diliyorum.”
İSDEMİR Gel Müdürü Toker Özcan’ın ziyaretinde; İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO Muhasip üye Necat Özkaya, İTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Bülent Seküçoğlu, Gassan Kuran, Okan Belli, M.Ali Bulut ve Mehmet Ünüvar da hazır bulundu.
Tamer Yazar