Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Güzelmansur: Çabalarımız Var

Yurt dışındaki Türklerin getirilmesine

Yurt dışındaki Türklerin getirilmesine çalışılıyor

Yurt dışına çeşitli vesilelerle çıkan Türklerin ülkelerine dönme hasretinin sona ermesi için çalışmaların sürdüğü bildirildi. Dışişleri Bakanlığı ve o ülkelerdeki büyükelçilerin çabaları devam ederken, Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur da yurtdışındaki Türklerin bu sorununa çözüm için çalışıldığı bilgisini verdi. Milletvekili Mehmet Gezelmansur’un bu konudaki, “Yakını yurtdışında kalan ve ülkemize dönmesi için bir umut bekleyen değerli hemşehrilerim” başlıklı paylaşımı şöyle:
“Suudi Arabistan, Katar, Bahreyn, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerde çalışan ve ülkemize dönemeyen yakınlarınızın yurda dönüşü konusunda taleplerinizle yakinen ilgileniyorum. Konu, tarafıma iletilir iletilmez, hem Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Alt Komisyonu’nun hem de Dışişleri Komisyonu’nun bir üyesi olarak, doğrudan Dışişleri Bakanlığı ve ilgili Büyükelçilikler nezdinde derhal gerekli girişimlerde bulundum. Karşılıklı bilgilendirmelerimiz de devam etmekte.
Uçuşların iki yönlü askıya alınması nedeniyle, sorunun çözümü için uğraşıyorum. Bu süreçte hem ülkemizdeki hem de yurtdışındaki vatandaşlarımız, hep birlikte lütfen şu hususlara harfiyen uyalım. Evde kalalım. Zorunlu hallerde dışarı çıktığımızda, sosyal mesafeyi (1 metre) koruyalım. Sıklıkla ellerimizi yıkayalım, hijyen kurallarına uyalım. Hiçbir endişeniz olmasın. Ne sizleri ülkemizde endişe içinde, ne de yakınlarınızı yurtdışında yalnız bırakmayacağım. Bu sorunu, ortak hareket ederek, el birliğiyle çözeceğimizden ve sağlıklı günlere yakın zamanda kavuşacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Hepinize saygılarımı sunuyorum.”
-Cemil Yıldız-