Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hambolat: özverili çalışmalarla iyi sonuçlar aldık

Tedbirlere uyum ve başarılı

Tedbirlere uyum ve başarılı filyasyon, Kovid-19 vakalarını azalttı…

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine vatandaşların uyumunun büyük oranda sağlanması, başarılı filyasyon çalışmaları ve hastane hizmetleri, ilimizin her 100 bin kişide en az vaka görülen iller arasına girmesini sağladı.
Konuya ilişkin konuşan Hatay İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat, yüksek riskli bir il olmalarına rağmen; kentte yürütülen özverili çalışmalar, Sağlık Bakanlığı’nın desteği ve verilen katkılar sayesinde iyi sonuçlar aldıklarını dile getirdi.
Hambolat, aşılamayla ilgili olarak da, “Yaklaşık 250 bin birinci doz, 180 bin ikinci doz aşı uyguladık. Bu iyi ve güzel bir rakam. Hastanelerimiz bazında 5 ayrı merkezde BioNTech, sağlık ocaklarında ve ilçe sağlık merkezleri ve hastanelerde Sinovac aşısı uygulanıyor” bilgisini verdi.
Vatandaşların rehavete kapılmamaları uyarısında da bulunan Hambolat, “İnşallah en kısa zamanda, normalleşme diye adlandırdığımız eski hayatımıza döneceğiz diye ümitliyiz. Önemli olan, rehavete kapılmadan ve alınan tedbirlerin boşa düşmesine sebebiyet vermeden devam edebilmek. İlimize genel olarak baktığımızda, kurumlar arasındaki uyum, bu sonuca ulaşmamızda çok büyük katkı sağladı. Sayın Valimizin destekleri çok önemliydi. Baktığımız zaman, gelecekten umutlu olmaya başladık” dedi.  -Mehmet ÖZGÜN-