Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay Barosu’ndan, Avukatlara yönelik saldırı-şiddete tepki:

Halkın Hak Arama Özgürlüğüne

Halkın Hak Arama Özgürlüğüne Yönelik…

Hatay Barosu, meslek mensuplarına yönelik saldırı ve tehditlerin devam ettiğini hatırlatarak, bu saldırı ve şiddetin, vatandaşların hak arama özgürlüğüne yönelik olduğu vurgusu yaptı. Hatay Barosu Yönetimi adına kaleme alınan basın açıklaması şöyle:
“Avukatlara yönelik saldırılar ve şiddet sistematik bir şekilde sürüyor! 1- 17 Eylül 2019 günü, Mardin Barosu üyesi iki meslektaşımız, takip ettikleri bir dosyada davanın karşı tarafı olan kalabalık bir grup tarafından evlerinin önünde saldırıya uğramış, Av. İbrahim Dündar bıçakla yaralanmış, Av. Özlem Dündar ise karnındaki sekiz aylık bebeği ile darp edilmiştir. 2 saldırgan, suçlarını itiraf etmesine karşın adli kontrolle serbest bırakılmıştır. Çünkü saldırıya uğrayanlar Savcı ya da Yargıç değil, Avukatlar!
2- 15 Eylül 2019 günü, Bursa Barosu üyesi Av. Fesih Demir, genel/trafik uygulaması yapan polislerin hukuksuz işlemini kabul etmediği için hakaret ve tehditlere uğramış, yerlerde sürüklenip, karga tulumba polis arabasına atılmıştır. Şikâyetçi olacağını bildirmesi üzerine, polis merkezinde bulunan polisler, Bursa Barosu yöneticileri ve Avukat Hakları Merkezi üyelerine de sözlü saldırıda bulunmuşlar, asılsız iddialarla tutanak düzenlemişler ve hukuksuzluklara devam etmişlerdir. Avukatlara yönelik baskı ve saldırılar, halkın hak arama özgürlüğüne yöneliktir ve yurttaşlarımıza gözdağı verilmek istenmektedir.
3- Antalya’da görev yapan meslektaşımız Av. Ahmed Buğra Çelik, 24.08.2019 tarihinde gece saat 00.45 sularında evinin kapısının önünde görevinin temelini oluşturan kanunlara bağlılığı unutmuş, suçu önlemeyi değil suç işlemeyi amaç edinen üç polis memuru tarafından hakaret ve tehdite maruz kalmış, darp edilmiştir.
Nereden ve kimden gelirse gelsin, Avukatlara yönelik saldırıları ve şiddeti kabullenmeyeceğiz ve mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Meslektaşlarımızın, Bursa Barosu’nun, Antalya Barosu’nun ve Mardin Barosu’nun yanındayız.” -Cemil Yıldız-