Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay BŞB:

Numarataj sorunu bizimle ilgili

Numarataj sorunu bizimle ilgili değil

Hatay Büyükşehir Belediyesi (BŞB) Adres ve Numarataj Şube Müdürlüğü, Adres Kayıt Sistemi hakkında duyuru yaptı. Yapılan açıklama şu şekilde:
“İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nce yürütülen Adres Kayıt Sistemi’nde (AKS) metinsel nitelikte tutulan adres bilgilerinin coğrafi koordinatlarla birleştirilmesi ve oluşturulan altyapının diğer sistemlere entegre edilebilmesi için kurulmuş olan Mekansal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) çalışmaları sürmektedir.
Erzin, Kumlu ve İskenderun ilçelerimizde Mekansal Adres Kayıt Sistemi üzerinden adres ve numarataj işlemleri yürütülmeye başlanılmış olup, 2021 yılı içerisinde tüm Hatay için sistemin devreye alınabilmesi için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nce gerekli iş ve işlemler devam etmektedir.
İlçe bazında, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nce sistemin devreye alınması aşamasında, mevcut olan Adres Kayıt Sistemi devre dışı olmakta, yeni adres sistemi de henüz devreye alınmadığı için sorunlar yaşanmaktadır.
Bu sorunların, Hatay Büyükşehir Belediyemiz ile ilgisi bulunmamaktadır. Vatandaşlarımız için tüm süreç titizlikle takip edilmektedir.” -Cemil Yıldız-