Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay Büyükşehir Belediyesinden 2 günde 2 açılış:

Köprü ve Beton Asfalt

Köprü ve Beton Asfalt Yol…

Başkan Savaş, açılışlarda, Hatay halkına hizmette “Akıl, Bilim, Vicdan” ekseninde hareket ettiklerinin altını çizerek, “Bu 3 saç ayağı bizi bugünlere getirdi. Aklın ve bilimin ışığında, vicdanımızın yanında kaldık” mesajı verdi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin (BŞB), biri Defne ve diğeri de Kırıkhan olmak üzere, iki ilçede gerçekleştirdiği köprü ve beton asfalt yol şeklindeki hizmetleri için açılışlar gerçekleştirildi. Dün, beton asfaltla kaplanan Kırıkhan-Topboğazı arası eski yolun açılışı yapılırken, üç gün önce de, Defne ilçesi Aknehir ile Büyükçat Mahallelerini birbirine bağlayan köprünün açılışı yapıldı.
Kırıkhan’ı Topboğazı bölgesine bağlayan eski karayolu, Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışma ile sıcak asfalt ile kaplandı. Çevre düzenlemesi de gerçekleştirildi. Bu yolun açılışı, dün akşam saatlerinde gerçekleşti. Salı günü de, Samandağ ile Defne ilçelerini Büyükçat ile Aknehir ekseninde birleştiren köprü açılışı gerçekleştirilirken, törenlerde ev sahibi sıfatıyla konuşan BŞB Başkanı Lütfü Savaş, “Akıl insanı yanıltabilir, menfaatlerinizi ön plana çıkartabilir. Ama vicdan, asla menfaatlerinizi ön plana çıkartmaz. Bizler, Hatay’ın bütününe, vicdanımızın sesini dinleyerek eşit ve ayrımsız bir şekilde hizmet ediyoruz” mesajı verdi.
Açılış törenlerinde, imkanları avantaja ya da dezavantaja dönüştürmenin insanını elinde olduğunu hatırlatan, aklın ve bilimin ışığında, gönüllerindeki vicdanla hareket ettiklerini söyleyen başkan Savaş, bu üç saç ayağının kendilerini bugünlere getirdiğini anlattı.
“Bizi zengin kılan, aklımız ve bilimin ışığındaki vicdanımızdır. Akıl-bilim-vicdan yarıştığında, biz hep vicdanımızın yanında kaldık. Vicdan, sizin insanlığınızı kaybetmemenizi sağlar” diyen BŞB Başkanı Lütfü Savaş, Hatay’ın 15 ilçesinde yaşayan herkese eşit ayırımsız hizmetleri götürmeye devam edeceklerini söyledi.  -Cemil Yıldız-