Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay Halkının Kazanacağı Birşey Yok…

Hatay Valiliği’nin, MKM’yi satın

Hatay Valiliği’nin, MKM’yi satın alıp tarihe kazandırma girişimine farklı bakış açısı:

Emekli eğitimci, bir dönem Antakya Belediye Meclisi üyeliği görevinde bulunan Halil İbrahim Yelkaya, kısa bir süre önce Hatay Valiliği tarafından, köprübaşında eski gündüz sineması adıyla bilinen Meclis Kültür Merkezi’nin özel mülkiyetten satın alınarak tapusunun Hatay Valiliği adına geçirilmesinin ilimize katacağı bir şey olmadığını ve halkın da bu girişimden kazanacağı bir şey bulunmadığını öne sürdü.
AKP’de bir dönem aktif siyaset yapan Halil İbrahim Yelkaya’nın farklı bakış açısıyla gelişmeye ilişkin görüşleri şöyle:
“Sevgili Hataylılar ve özellikle Antakyalılar… Eski adıyla ‘Gündüz Sineması’ diye bilinen, mülkiyeti özel şahıslara ait tarihi binanın Hatay Valiliği tarafından satın alındığı haberi, bir reklam ve övgü fırtınası ile aktarıldı. Sanki ilgili siyasetçi ve Vali, ceplerinden ödeme yaparak Hatay’a büyük fedakârlık yapmışlar gibi, hâlâ reklamlar döndürülüyor. Bu hizmet değil mi, diye sorulabilir. Çok geri sıralarda bir hizmettir. Bu bina, Valiliğin uhdesine girince Hatay halkı ne kazanacak?
Yıllardır büyük bir umutla başlatılan projeler yarım kalırken, yarın yüksek makamlardaki bürokrat ve siyasilerin ağırlanma mekanı haline gelmesi kuvvetle muhtemel bir binaya milletin parasının zayi edilmesi doğru mudur?
Yayladağı yolu, Altınözü yolu, Reyhanlı Barajı, Karaçay Barajı… Çoktan hizmete girmesi gerekirken, hala tamamlanamadılar. Sulanabilir tarım alanları komik seviyede. Yani ciddi manada yapılması gereken, millete ait hizmet eserleri yerine, yüksek bir meblağla zengini daha zengin ederek alınan bir bina, Hatay’a büyük bir hizmetmiş!
Hatay, gerileme devrine girmiştir, hizmetler aksamıştır. Şehir merkezi utanılacak seviyede kirli, caddeleri ve sokakları ise yaşam kalitesi itibariyle fevkalade berbat. Her tarafı çukurlarla engelli yollar, çarpık yapılaşmalar, temiz yeşil alanlardan mahrum, yaşamın katledildiği yaşanmaz bir alan haline gelmiştir.”
-Cemil Yıldız-