Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay Valiliği hizmetinde, bugün aktivite tanıtımı var

Madenli yat limanı ve

Madenli yat limanı ve su sporları merkezi

106 yatın demir atabileceği Liman ile uluslararası yelken yarışlarına ev sahipliği yapması planlanan Su Sporları Merkezi’nin hizmete girmesiyle, bölge turizminin canlanması hedefleniyor.

Hatay Valiliği, Arsuz’da yaptırdığı Madenli Yat Limanı ile Su Sporları Merkezi’ni tanıtıyor. Tanıtım etkinliği, bugün saat 14.00’te. Valilik’ten yapılan açıklamada, Vali Rahmi Doğan’ın da katılacağı bugün saat 14.00’teki etkinlikte, Madenli Yat Limanı ile Su Sporları Merkezi, çeşitli aktivitelerle tanıtılacak.
AMAÇ, TURİZMDE CAZİBE MERKEZİ OLMA
Hatay Valiliği, Arsuz Madenli’de Yat Limanı ve Su Sporları Merkezi oluşturmak suretiyle, ilimizi, deniz başlıklı turizmde cazibe merkezlerinden biri haline getirmeyi amaçlıyor. Vali Rahmi Doğan’ın daha önceki açıklamalarında, bölgenin, uluslararası turnuvalara ev sahipliği yapması yanı sıra turizm yönünden de cazibe merkezi olmasının öngörüldüğü kaydedilmişti.
İki yüzer beton iskelesi yerleştirilen, 106 yatın demir atabileceği liman ile uluslararası yelken yarışlarına ev sahipliği yapması planlanan Su Sporları Merkezi’nin hizmete girmesiyle, bölge turizminin canlanması hedefleniyor.
5 YILDIZLI OTEL GİRİŞİMİ
Madenli Yat Limanı ile Su Sporları Merkezi’nin açılmasıyla, bölgede ciddi yatırımların olacağını da anlatan Vali Doğan’ın önceki açıklamalarında önce çıkan detaylar şöyle:
“Ben, buraya, birtakım özel sektörün ve yatırımcının gelip yatırım yapacağını düşünüyorum. Bu hafta içerisinde, Türkiye’nin en büyük otel zincirlerinden bir tanesinin Yönetim Kurulu Başkanı beni ziyaret etti ve ilk önce Antakya’da, daha sonra da deniz kenarında 5 yıldızlı otel yapma isteğini beyan etti. Biz, Valilik olarak, her türlü desteği vereceğimiz kendisine söyledik. Hazırlıklarını yapıyor. İlaveten farklı talepler de geliyor. Onları da Valilik olarak değerlendiriyoruz ve her türlü desteği de vermeye hazırız.
Yat Limanı’yla ilgili Yelken Federasyonu ile birlikte çalıştık. Onlar, Uluslararası Yelken Federasyonu’yla görüştüler ve 2021 yılı içerisinde uluslararası bir yelken yarışması programa kondu.” -Cemil Yıldız-