Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay ve diğer illerde Beklenti Net!

Hatay genelindeki cezaevlerinde bulunan

Hatay genelindeki cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlüler bağlamında beklentisi olan ve koronavirüs tedbirleri kapsamında, olası bir salıverilme durumuna ümit bağlayan aileler, içeridekiler konusunda kaygılı.

“Bizim gibi çok aile var, infaz yasasından kimler yararlanacak diye bekleyen. Çünkü bizler bile dışarıda başkaları ile yan yana gelmeye korkarken, tanıdıklarımız, içeride ve başkalarıyla iç içe, dip dibe yaşamak durumunda. Buna bir çözüm bulunmalı” diyen bir Antakya Gazetesi okuru, Hatay ve diğer illerde biriken beklentiyi de paylaştı.
Tam da bu noktada harekete geçen İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Ankara’nın, koronavirüs salgınını önleme çalışmaları kapsamında bazı suçlularla ilgili af çıkarılması kararında, terör suçları da dahil, diğer ağır suçlardan hapis cezası alanlar arasında, önceden sağlık sorunu olanların durumlarının da değerlendirmeye alınması gerektiğinin belirtildiği bir bildiri yayınladı.
İnsan Hakları İzleme Örgütü’nden yapılan yazılı açıklamada, koronavirüsle mücadele çalışmaları çerçevesinde bazı mahkumlar için af getirme ya da cezaevi yerine başka alternatifler oluşturulmasını öngören yasa tasarısına, bulundukları koşullar ve mevcut sağlık durumları itibariyle koronavirüse karşı daha fazla risk altında olan ağır suçlardan hüküm giymiş mahkumların da dahil edilmesi gerektiği savunuldu.  Tamer Yazar