Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’da 100 fabrika !..

Sanayi ve Teknoloji Bakanı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ilimiz Hatay’da 100 fabrika kurulduğunu, açılışın yakında gerçekleşeceğini duyurdu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, üretimin Pandemi dönemi öncesinden daha fazla olduğunu; çarkların döndüğünü, siparişler ve ihracatların arttığını kaydederken: “Hatay’da 100 fabrika, Gaziantep’te 300 fabrikanın açılışını yapacağız” dedi.
Bakan Varank, katıldığı radyo programında Hatay kamuoyunun bilmediği 100 fabrika kuruluşu ile ilgili şu ilginç söylemlerde bulundu:
“Türk sanayisinden eminiz. Hatay’da yeni bir sanayi sitesi bitti. 100 fabrikayı aynı anda açacağız. Bundan rahatsız olacaklar, biz onları rahatsız etmeye devam edeceğiz. Bu tip yalan ve iftiradan etkilenen vatandaşlarımızın olması beni çok üzüyor. 18 senede Türkiye’nin nereden nereye geldiğini biliyoruz.
Dünyada fark oluşturmak istiyorsak bu alanlarda adımlar atmamız gerekiyor. Dünyanın 10 ekonomisinden biri olacağız diyorsak çığır açıcı alanlarda üretim yapmamız gerekiyor. Uzay Ajansı çok önemli. Uzay Ajansı, Türkiye’nin 20 yıllık hayaliydi. Bu dönemde bunu kurmak nasip oldu. Türkiye’ye baktığımızda uzay alanında kabiliyetleri olan bir ülkeyiz. TÜRKSAT ile uydularını kendi üretebiliyor. Kendi gözlem ve haberleşme uydusunu kendi mühendisleri ve imkanlarıyla üretecek şekilde uydularını üretiyor. 2021, belki 2022 yılında biz bu uydularımızı uzaya gönderebileceğiz. Uzay Ajansı’nı kurarak bu kabiliyetleri doğru bir şekilde yönlendirmek istedik. Şu an Uzay Ajansı’nda milli uzay programını hazırlamakla meşgulüz. Kısa süre içerisinde kamuoyu ile paylaşacağız. Türkiye’nin önündeki 10 yılını uzay alanında neler yapacağımızla paylaşacağız.” -Cemil Yıldız-