Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’da 12 Meslek Odası’ndan İsrail saldırısına karşı ortak ses:

Katliamı lanetliyoruz Bünyesinde 12

Katliamı lanetliyoruz

Bünyesinde 12 Meslek Odası bulunan, kısa adı HAMOK olan Hatay Akademik Meslek Odaları, İsrail Devleti’nin yaptığı katliamı lanetledi ve işgale karşı direnen, kendi vatanında insanca bir yaşam isteyen Filistin halkının yanında olduklarını bildirdi.
HAMOK üyesi 12 Meslek Odası’nın ortak imzasıyla yayınlanan “İsrail’in sınır tanımayan vahşetini lanetliyoruz” başlığı altındaki mesaj şöyle:
“ABD’nin Büyükelçiliği’ni Kudüs’e taşıması ve İsrail’in Filistin’i işgali olan Nekbe Günü’nün 70. Yılı sebebiyle Filistinliler Gazze-İsrail sınırında sokağa dökülerek protestolar düzenlemiş, İsrail askerleri protestoculara müdahale ederek katliam yapmıştır. Aralarında çocuklar ve yaşlılar da bulunan 60’tan fazla Filistinli yaşamını yitirmiş, 2 bini aşkın Filistinli ise yaralanmıştır.
Bir tarafta 70 yıldır kendi vatanları için mücadele eden, kendi topraklarını isteyen Filistin halkının barışçıl protestosu, öbür tarafta ellerinde en gelişmiş silahlarla insan yaşamını hiçe sayan İsrail Devletinin vahşeti. Bir insanın kendi vatanı için mücadele etmesi, insanca bir yaşam istemesi kadar doğal ne olabilir?
Her tür barbarlığı yapabileceğini ve yapmaya hakkı olduğunu gösteren İsrail Devletinin Filistinlilere uyguladığı katliamlar devam ediyor. Dünyadan soyutlanan, açlığa, hastalığa mahkûm bırakılan, kendi yurdunda mülteci durumuna sokulan, göçe zorlanan insanların buna karşı direnmesi kadar doğal ne olabilir?
Yaşanan bu katliamdan, İsrail Devleti kadar, Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyarak bölgede büyük bir provokasyon yaratan Amerika Birleşik Devletleri de sorumludur. Bununla beraber Filistin halkını sürekli olarak pazarlıklara kurban eden bölgedeki işbirlikçi yönetimler de sorumludur.
Emperyalizmin Ortadoğu’da yürüttüğü kirli oyunları halkların birlikte mücadelesi boşa düşürecek, on yıllardır mülteci durumunda olan binlerce Filistinli topraklarına ve Filistin halkı bağımsız devletine kavuşacaktır. İnsanlığın vicdanı bu acıları, bu haksızlığı daha fazla taşıyamaz. Filistin halkının haklı direnişi mutlaka kazanacaktır.
Hatay Akademik Meslek Odaları olarak İsrail Devletinin yaptığı katliamı lanetliyor, işgale karşı direnen kendi vatanında insanca bir yaşam isteyen Filistin halkının yanında olduğumuzu bildiriyoruz.”
HAMOK’un ortak bildirisine imza atan meslek odaları şunlar: Diş Hekimleri Odası, Eczacı Odası, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, Tabip Odası, Veteriner Hekimleri Odası, TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Hatay İl Temsilciliği, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası, Jeofizik Mühendisleri Odası Hatay İl Temsilciliği, Jeoloji Mühendisleri Odası Hatay İl Temsilciliği, Makina Mühendisleri Odası Hatay İl Temsilciliği, Mimarlar Odası Hatay Şubesi, TMMOB Şehir Plancıları Odası Hatay İl Temsilciliği. -Cemil Yıldız-