Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’da 2 Mahalle Karantinada

Kırıkhan Güzelce ile Kumlu-Batıayrancı

Kırıkhan Güzelce ile Kumlu-Batıayrancı Mahallelerine giriş-çıkışlar yasaklandı. CHP’li Vekil İsmet Tokdemir, 2 mahalleye gitti, muhtarlarla görüştü, bilgi aldı, ihtiyaçları karşıladı.

İlimizde karantinaya alınan yerleşim birimi sayısı ikiye çıktı. Geçtiğimiz hafta içinde, Kırıkhan-Güzelce Mahallesi karantinaya alınırken, bu hafta başında da Kumlu ilçesi Batıayrancı Mahallesi karantina altına alındı. Yetkililer, her iki yerleşim biriminde pozitif vakalar görülmesi üzerine bu kararın alındığını bildirdi. Kırıkhan’ın Güzelce Mahallesi’nden sonra, Hatay’ın Kumlu ilçesinde de, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında bir mahallede karantina uygulanmaya başlandı.
Kumlu Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, pozitif vaka görülen Batıayrancı Mahallesi’nde 14 gün karantina uygulanmasını kararlaştırdı. Tokdemir ve CHP’liler gıda desteği yaptı.
Bu arada, bölge Milletvekili İsmet Tokdemir, Kırıkhan ile Kumlu’daki iki yerleşim birimine gitti, iki mahallenin muhtarlarıyla bir araya geldi, ihtiyaçları sordu. Milletvekili İsmet Tokdemir, ziyaret ettiği 2 yerleşim birimi ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:
“Karantina altına alınan Kumlu-Batıayrancı ve Kırıkhan-Güzelce Mahallelerinin Muhtarları Ahmet Yılkıran ve Halil Korkmaz ile beraber köy girişlerinde bir araya gelerek, mahalle sakinlerimizin mağdur olmamaları için ihtiyaç durumlarını sorduk, yalnız olmadıklarını belirttik. Bu süreci, yardımlaşma bilincinde, gerekli tüm tedbirleri alarak ve kurallara riayet ederek hep birlikte atlatacağız. Bu zorlu dönemde hemşehrilerimizin yanında olarak, yardımlarını esirgemeyen Hatay Büyükşehir Belediyemize de teşekkür ediyorum.”
Cemil Yıldız-