Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’da ilk…

Hatay Devlet Hastanesi’nde ilk

Hatay Devlet Hastanesi’nde ilk “Beyin Baloncuğu Ameliyatı” Suriyeli bir hastaya gerçekleştirildi.

Hatay Devlet Hastanesi’nde, beyin kanaması (subaraknoid kanama) tanısıyla Beyin Cerrahi Servisi’nde yapılan beyin anjiyosunda (DSA), beyin damarlarında iki adet baloncuk (anevrizma) tespit edilen Suriyeli hasta, beyin Cerrahi Doktorları Op.Dr. Murat Kocaoğlu ve Op.Dr. Alaettin Kerimoğlu tarafından gerçekleştirilen başarılı bir ameliyatla, kanayan beyin damar baloncukları kapatılarak sağlığına kavuşturuldu.
Hatay Devlet Hastanesi’nde ilk defa gerçekleştirilen beyin baloncuğu ameliyatıyla ilgili açıklamalarda bulunan Op.Dr.Murat Kocaoğlu, şunları söyledi:
“Birçok kişide oluşabilecek, ancak belirti vermeyen bir hastalık olan Anevrizma, tespiti zor olup, kanayana kadar bir belirti göstermemektedir. Bu nedenle, gün içinde şiddetli ve bıçak saplanır gibi baş bölgesine giren ağrıları önemsemek gerekiyor. Bu sayede zamanında yapılan tetkiklerle ortaya çıkabilecek beyin baloncuğuna doğru ve zamanında müdahale, hayat kurtarmaktadır.
Bu hastalığın, halk arasında ‘baloncuk’ olarak bilinen beyin anevrizmasının, kafada ne zaman patlayacağı belli olmayan bir saatli bomba gibi tehlikelidir. Ailesinde beyin kanaması geçirenler, bilinen damar hastalıkları olanlar, yüksek tansiyon, şeker hastalığı olanlar, alkol ve sigara kullananlar risk altındadır. Bu nedenle, her yaş grubunda karşımıza çıkabilecek bu hastalıktan korunabilmek için vatandaşlarımızın erken teşhis ve tedavi adına hekim kontrolünde olmaları ve baş ağrılarını önemsemeleri gerekmektedir.”
Hatay Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mahmut Bayrakçıoğlu ise şu bilgiyi verdi: “Hastanemiz, günden güne hasta odaklı hizmet kalitesini arttırmaktadır. Artık birçok hastalığın teşhis ve tedavisinde gelişen tıp teknolojisi ile birlikte; hastalarımız mağdur olmadan, zaman kaybetmeden ve il dışına sevk etmeden, kendi hastanemizde tedavi ediyoruz. Bu ameliyatı gerçekleştiren hekim arkadaşlarıma, göstermiş oldukları özveriden ve gayretten dolayı teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim.”
Öte yandan anevrizma hastalığı, halk arasında, Ebru Gündeş’in hastalığı olarak da biliniyor. Cemil Yıldız