Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’da Kadına Şiddet % 2,9

Kadına şiddette Türkiye ortalamasının

Kadına şiddette Türkiye ortalamasının % 3,8 olduğu açıklandı

Hatay Valisi Rahmi Doğan, 81 İl Valileri tarafından eşzamanlı olarak düzenlenen “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eylem Planı”nı açıklarken, ilimizdeki kadına şiddet oranının % 2,9 civarında gerçekleştiğini kaydet etti, Türkiye ortalamasının ise % 3.8 olduğuna dikkat çekti.
Dün Valilik’te, ilgili kurumu yöneticilerinin katılımı ile gerçekleşen toplantıya başkanlık eden Vali Rahmi Doğan, Aile-Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın önderliğinde başlatılan çalışma sonucunda; İçişleri Bakanı, Aile-Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı, Adalet Bakanı, Milli Eğitim Bakanı, Sağlık Bakanı ve Diyanet İşleri Başkanı ortak imzasıyla yürürlüğe giren, 75 (yetmiş beş) maddeden oluşan 2020-2021 yılları Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı ile Hatay Valiliği’ne verilen görev ve sorumlulukların gecikmeksizin uygulamaya geçirilmesi, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un uygulanmasında etkinliğin, koordinasyonun arttırılması ve yaşanan üzücü olayların tekrarlanmasının önlenmesi amacıyla, İçişleri Bakanlığı tarafından, 17 Aralık Salı günü 81 ilimizde eş zamanlı olarak, saat 10:00’da, Valilik Abdurrahman Melek Toplantı Salonu’nda bir toplantı yapıldığını hatırlattı.
Vali Rahmi Doğan, şiddet olaylarının Türkiye genelinde yüzde 3.8, Hatay’da ise yüzde 2.9 oranında olduğunu söyledi. Hatay’daki şiddet olaylarına yönelik oranlar hakkında açıklamalarda da bulunan Vali Doğan, “Hatay ili verilerine gelecek olduğumuzda; Türkiye ortalamasının yüzde 3,8 olan şiddet olayı, ilimizde yüzde 2,9’dur. Tedbir kararı sayısına baktığımızda ise, 2,9 oranında bir durum söz konusudur. Resmi nikahın önemi ve gayri resmi nikahın önlemesi açısından, ilgili kurumlarda personellere eğitim verilmiştir. Okullaşma oranın düşük olduğu ilçe ve beldelerde ev ziyaretleri gerçekleştirilerek, yerler tespit edilmiş, 2020-2021 arasında gerekli mesleki çalışma alanları sağlanacaktır. 2019 senesinde, toplumsal cinsiyet eşitsizliği konularında 13 bin 605 kişiye eğitim verilmiştir. 15 ilçe belediyesinde, kadın danışma merkezlerinde sorunlar anlatılmıştır. Eylem planın uygulanması için canla başla çalışıp, kadına verilerek her desteğin toplumumuzun daha üstün kılacağına inanıyoruz” açıklaması yaptı.
Şiddet önleme merkezine polis irtibat görevlisi görevlendirilmesi, risk düzeyi yüksek olayların muhakkak sosyal, psikolojik, ekonomik yönleri ile incelenmesi, olayların meydana geldiği andan itibaren takip edilmesi için sistem geliştirilmesi, şüphelilerle ilgili (öfke kontrolü gibi) önleyici destek hizmetlerinin uygulanması, etkinliğinin arttırılması ve takibinin yapılması, kadına yönelik şiddetle ilgili mücadelede sadece polisiye tedbirlerin yeterli olmadığı, diğer kurumların (baro, üniversiteler ve STK’ların) sürece dâhil olması için yapılması gereken çalışmaların planlanması, bu hususların ilimizde ve ilçelerde eylem planı haline getirilmesi gibi birçok konuda çalışma/değerlendirme yapıldığını belirten Vali Rahmi Doğan, Bakanlıkların ortaya koyduğu seferberlikte illerimizin de üzerlerine düşen sorumlulukları gecikmeksizin gerçekleştirmeleri için gerekli çalışmaların yapılmasının kararlaştırıldığını bildirdi Dün Valilik’te saat 10.00’da gerçekleşen bu toplantının ilçeler bazında aynısının, 20 Aralık Cuma günü 15 İlçe Kaymakamlığında da aynı anda gerçekleştirileceği duyuruldu. -Cemil Yıldız-