Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’ı Neden Görmeli, Yatırım Neden Hatay’a?

İstanbul’daki Hatay Tanıtım Günleri’nde

İstanbul’daki Hatay Tanıtım Günleri’nde cevap bulacak 2 soru?

İstanbul’da Hatay Günleri organizasyonunu, Hatay Valiliği’nin HATAYDER İLE HATİAB Dernekleri yetkilendirmesiyle iki Derneğin ortaklaşa yapacağı açıklandı. HATAYDER Başkanı Mustafa Kaçar, bu konuda şu bilgilendirmede bulundu:
“26-30 Eylül 2018 tarihleri arasında İstanbul-İBB Maltepe etkinlik alanında düzenlenecek olan Hatay Tanıtım Günleri etkinliği, Hatay Valiliği’nin yetkilendirmesi ile HATİAB Hatay İşadamları ve Bürokratları Derneği ve HATAYDER işbirliği ile düzenlenecektir.
‘Hatay’ı neden görmeliyiz?’ ve ‘Hatay’a neden yatırım yapmalıyız?’ sorularına cevapların olacağı, ayrıca Hatay’ın tarihi, kültürel, turizm, sanayi, tarım ve gastronomi zenginliklerinin tanıtılacağı Hatay Tanıtım Günleri etkinliği, büyük bir reklam kampanyası ve medya desteği ile 26 Eylül’de İBB Maltepe sahil etkinlik alanında misafirlerini ağırlayacak.”
-ESNAF İLGİSİ-
26-30 Eylül 2018 tarihleri arasında İstanbul-İBB Maltepe etkinlik alanında, Hatay Valiliği’nin yetkilendirmesi ve İBB’nin yer tahsisi ile HATİAB Hatay İşadamları ve Bürokratları Derneği tarafından düzenlenecek olan Hatay Tanıtım Günleri etkinliğinde hazırlıklar tamamlanmak üzere. Etkinlikler öncesi misyonun, “Hatay, ikinci İstanbul olmalı” olacağı duyuruldu.
‘Hatay’ı neden görmeliyiz?’ ya da ‘Hatay’a neden yatırım yapmalıyız?’ şeklindeki soruların cevabını bulacağı, Hatay’ın tarihi, kültürel, turizm, sanayi, tarım ve gastronomi zenginliklerinin tanıtılacağı Hatay Tanıtım Günleri etkinliği büyük bir reklam kampanyası ve medya desteği ile 26 Eylül’de İBB Maltepe sahil etkinlik alanında misafirlerini ağırlayacak. Bu yıl, Hataylı esnaf dışında başka illerden esnafların katılımcı olarak stantlara alınmayacağı etkinlik için Hataylı esnafların göstermiş olduğu yoğun ilgiden dolayı tüm fuar stantlarının dolduğu kaydedildi.
-İSTANBUL ÖRNEĞİ-
HATİAB Başkanı İbrahim Güder ise etkinliklerle ilgili şu bilgiyi verdi:
“Bu yıl, geçmiş yıllardan farklı olarak; sanayi, turizm, ayakkabı ve mobilya sektörlerinin yer alacağı tanıtım günlerimizde, Hatay’ın gastronomi zenginliğinin yanı sıra farklı sektörlerdeki zenginlikleri de tanıtmış olacağız. Hatay’ın tüm zenginliklerinin Hatay Tanıtım Günleri’nde yer alması, misyonumuz olan ‘Hatay, ikinci İstanbul olmalıdır’ söylemimizin de alt yapısını hazırlamış olacaktır. Tanıtım Günleri’ndeki temel amacımız, Hatay’ın sahip olduğu değerlerin farkındalığını sağlamak, Hatay ekonomisini büyüterek istihdamı arttırıp işsizliği azaltmak ve ‘Neden Hatay’ı görmeliyiz?’ ve ‘ Neden Hatay’a yatırım yapmalıyız?’ şeklindeki soruları cevaplamaktır.”
HATİAB Başkanı İbrahim Güder, Hatay Tanıtım Günleri’ne olan ilgi ve güvenden dolayı, başta Hatay Valisi Erdal Ata’ya olmak üzere, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne, Hatay Ticaret Odaları, Esnaf Odaları, Belediyeler STK’lar, OSB Yönetimleri ve tüm Hatay esnafına teşekkür etti. -Cemil Yıldız-