Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’ın İSTE’li Gururu

NY’ta sahneye çıkacak İSTE

NY’ta sahneye çıkacak

İSTE Öğretim Görevlisi-Otistik Buğra Çankır, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde, New York’taki Birleşmiş Milletler Salonu’nda düzenlenecek 4. Unheard Notes Piano Para Festivali’ne davet edildi.

Dünyanın sayılı müzik festivallerinden biri olan Unheard Notes Piano Para Festivali, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı’nı büyük bir başarı ile bitiren ve okulunu bitirir bitirmez mezun olduğu konservatuvarda Öğretim Görevlisi olan Otistik Buğra Çankır’ı ağırlamaya hazırlanıyor.
Engelli olan, ancak sanatçı kimlikleri ile tanınan bireylerin yer aldığı Festival; engelli bireylere ilgiyi ve bilinci artırmak, engellilik hakkında bilgi alışverişi yapmak, engelli bireylerin bilgi ve tecrübelerini artırmak, müziksel performansları geliştirmek, bireysel farklılıkları göstermek ve uluslararası paralimpikleri birbirileriyle buluşturmayı amaçlıyor.
İSTE Öğretim Görevlisi-Otizmli Buğra Çankır, 1-2 Aralık 2018’de ünlü Saint John The Divine Katedrali’nde, 3 Aralık 2018’de ise Dünya Engelliler Günü vesilesiyle Birleşmiş Milletler Salonu’nda çalacak.
Gurur verici gelişmeyi İSTE adına değerlendiren (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, “Üniversitemiz, şehrimiz ve Ülkemiz için büyük bir gurur kaynağı olan; azmin, inancın ve başarının sembol ismi Buğra Çankır’ı ve bu değeri bizlere kazandıran, kendilerini otizme adayan, emeklerini hiç esirgemeyen gizli kahramanlar olan Buğra’nın ailesini ve çalışma arkadaşlarını tebrik ediyorum. Biz, İSTE olarak, öğretim görevlimiz Buğra Çankır’ın her zaman yanındayız. Buğra’nın bu başarısı herkese örnek olmalıdır” dedi ve Buğra Çankır’a ve Ailesine hizmetlerinden dolayı bir plaket takdim etti.-Tamer Yazar-