Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’ın Milletvekillerinin gündemi:

Ekonomi, Salgın, Eğitim… CHP

Ekonomi, Salgın, Eğitim…

CHP Hatay Milletvekilleri Serkan Topal ve Suzan Şahin, Hatay’da, ekonomi ve eğitim başlıklarında yaşanan sorunları TBMM gündemine taşırken, sıkıntılar için acil “çözüm” çağrısında bulundular.

Son dönemde, tarımsal maliyetler başlığında biriken sorunlar ve pandemi nedeniyle yaşanan problemler nedeniyle artan vakalar, CHP Hatay Milletvekilleri Serkan Topal ve Suzan Şahin’in de gündeminde yer aldı.
Önceki gün TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Topal, il ekonomisinin fotoğrafını paylaşırken, ‘işsizlik’ tespitinde durdu ve şunları söyledi:
“Hatay’da, esnafımız kepenk kapatıyor. Hatay’da, esnafımız kredisini ödeyemiyor, Hatay’da, çiftçimiz gübresini alamıyor, faturalarını ödeyemiyor. Hatay’da, işsizlik yüzde 40’ı buldu, arkadaşlar, Suriyeliler yüzünden. Hatay’da -lütfen yatırım yapın, iktidar Hatay’a bir baksın, Hatay halkının artık günahına girmeyin- diyoruz.
İktidara bir kez daha sesleniyorum… Hatay halkının sesini duyun, Hatay’a yatırım yapın. Hatay’da işsizlik çoğaldı, çoğaldı, çoğaldı!”
-ÖNLEMLER YETERSİZ-
Suzan Şahin ise kent genelinde, okullardaki hizmetli sıkıntısının altını çizdiği konuşmasında şunları dile getirdi:
“Yüz yüze eğitimi savunduk, hala da savunuyoruz. Ancak okullarda önlemler yetersiz. Seçim bölgem Hatay’da, okullardaki hizmetli sayısı azaltıldı. Koskoca Hatay’da sadece 350 hizmetli görevlendirildi. 5-6 okula 1 temizlik görevlisi düşünüyor. Önceki yıllara göre görevli sayısı yarı yarıya azaldı. ‘Sadece maske tak, günde 2 kez ateş ölç’ diyerek, pandemiyle mücadele edilemez. Yarın havalar soğuduğunda, pencere ve kapıları açamayacak olan sınıflarda virüs yayılımı artacak! Okul öncesi sınıflarda teneffüs arası bile yok! 60 kişiyi bulan sınıflar, patlamaya hazır bomba hâline gelecek. Acilen sınıf mevcudiyetleri düşürülmeli ve yeni derslikler için kadro bekleyen yüz binlerce öğretmenin atamaları yapılmalı, hizmetli sayısı artırılmalıdır.” -Mutlu Yanık-