Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’ın Yöreseli

İstanbul Havalimanı’nda İstanbul Havalimanı

İstanbul Havalimanı’nda

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde açılan restoranda, Hatay ve diğer kentlere ait yaklaşık 600 çeşit yemek yerli ve yabancı yolcuların beğenisine sunuluyor.

Gastronomi kenti Hatay’ın yemekleri, İstanbul’un yeni açılan havalimanında damakları tatlandırmaya başladı. “Tadında Anadolu” (Anadolu Cuisine) adlı restoranın menüsünde; Hakkari’nin “doğaba”sından Gaziantep’in “ayva aşı”na, Elazığ’ın “Harput köftesi”nden Ege’nin binbir çeşit otlarıyla hazırlanan salatalarına, Hatay’ın “aşur”undan Siirt’in “tavuk şorvası”na, Erzurum’un “cağ”ından Adana’nın, Urfan’nın “kebab”larına ve dönere kadar Anadolu’ya özgü yaklaşık 600 çeşit yemek yer alıyor.
Uçuş için İstanbul Havalimanı’nı kullanan bir okurumuzun ifadesi de buna dair…
“Hatay’ın yemeklerini İstanbul’da bir çok yerde bulmak mümkün ama, havalimanında da bulabilmek ayrı bir keyif. Gastronomi kenti şehrimizin tanıtımı açısından bu sunumun oldukça önemli olduğunu düşünüyorum. Ama sadece ‘aşur’ ile olmaz, diğer yemekler de listeye eklenmeli.”
“Tadında Anadolu” (Anadolu Cuisine) adlı restoran, Anadolu lezzetlerine ev sahipliği yapmanın kendileri için önemli olduğunu ifade ederken, şu mesajı veriyor:
“Felsefemiz, Anadolu mutfağının kültür mirasını korumak, eşsiz lezzetlerini nesiller boyu yaşatmak ve sevilen bu tatların dünya mutfakları arasında hak ettiği yeri bulmasını sağlamaktır.” -Tamer Yazar-