Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’lı Siyasetçi Selin Sayek Böke:

“CHP’den olması şart değil”

“CHP’den olması şart değil”

CHP Milletvekilleri Selin Sayek Böke ve İlhan Cihaner, 24 Haziran’daki seçimde Partilerinin hangi ismi Cumhurbaşkanı adayı olarak göstereceğine dair CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir görüşme yaptı. Böke ve Cihaner, Kılıçdaroğlu’na, söz konusu ismin Cumhuriyet değerlerini benimsemiş sol bir aday olması yönündeki taleplerini iletti.
Böke ve Cihaner’in, ‘Gelecek İçin Biz’ ve bir grup Milletvekili adına yaptığı görüşmede, 24 Haziran sonrası yeni sürecin kim tarafından nasıl kurulacağının çok önemli olduğu da konuşuldu. Görüşmede, önemli olanın, adayın CHP içinden olmasının değil, bu değerleri temsil edecek biri olmasına dikkat çekildi.
Duvar’dan Nergis Demirkaya’nın haberine göre, görüşmede özetle şunlar konuşuldu:
“Baskın seçim kararı sonrası, boykot tartışmasının zamanı ve zemini kalmadı. Sandığa yüksek katılım için hemen seferberlik ilan edelim. Fikir ayrılıklarına karşın tüm gücümüzle, başta CHP olmak üzere, diğer tüm ‘Hayır bileşenleri’ ve sivil toplumun topyekun mücadele etmesi gerek. Biz de sonuna kadar bu mücadelenin içinde olacağız.”
Tüm bunlar yaşanırken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz ile İstanbul Milletvekili Didem Engin’in ‘Cumhurbaşkanlığı Adaylığı’ noktasında yaptıkları son çıkışın Parti organlarında nasıl değer bulacağı da merak ediliyor. -Tamer Yazar-