Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatayspor Finalist

Süper Lig’e yükselme mücadelesinde

Süper Lig’e yükselme mücadelesinde dün Adana Demirspor ile karşılaşan Hatayspor, 0-1 yenik duruma düştüğü maçta önce beraberliği sağladı, sonra 2-1 öne geçti. Rakip takım 90+4’te skoru 2-2’ye getirdi. Bu skor, Adana Demirspor’un tur atlamasına yetiyordu ki, 90+6.dakikada Soner ortaladı, Mirkan kafayı vurdu ve golü attığında skor tabelasında Hatay: 3 Adana Demirspor: 2 yazıyor, Bordo-Beyazlılar da tur atlıyordu.

Maç sonrası taraftarlar sahaya indi, kentte konvoyla tur atarak galibiyeti kutladı

Maçın Hakemi Halil Umut Meler, biri VAR uyarısı ile olmak üzere, Hatayspor’un 2 golünü de iptal etti.

HAKEMLER: Halil Umut Meler* İbrahim Çağlar Uyarcan** Hakan Yemişken**
HATAYSPOR: Akın**** Kubilay****Selim****(Soner****)Gökhan****(Korkishko****)
Mesut****Mirkan****Sadi**** Diallo****Yusuf**** Murat****(Hamza****) Caner****
ADANA DEMİRSPOR: Çağlar** Adil**Hamidou** Berk***
Vedat** Kaan**Erdal** Süleyman**Semih**Gladky**Rassoli**(Pote**)

Hatayspor, Süper Lig’e yükselme Play-Off rövanş maçında Adana Demirspor önünde ilk yarıyı 1-0 yenik kapatmasına rağmen, sahadan 3-2 galibiyetle ayrıldı ve tur atlayarak finalist oldu.
Tribünlerin tıklık tıklım dolu olduğu, Adana ve Hatay Valileri ile Hatay Milletvekillerinden Hüseyin Yayman, Serkan Topal, Barış Atay, Suzan Şahin ve Mehmet Güzelmansur’un da izlediği maç, adeta nefesleri kesti. İlk yarıda konuk ekip 1-0 öne geçti. İkinci yarıda Hatayspor rakip ağlara tam 5 gol bıraktı, hakem 2’sini iptal etti, 3’ünü saydı ve maçı da Hatayspor 3-2 kazandı.
Maçta henüz 5.dakikada, Selim topla buluşup uygun pozisyonda vurmakta gecikince, fırsat kaçtı. 12.dakikada, Selim’in pasında ve Gökhan’ın vuruşunda, kaleci topu kornere attı. 18.dakikada, Hatayspor kalesi ilk kez tehlike atlattı. Bu dakikada kornerden oluşan karambolde kaleye giden şutta, top yan ağlarda kaldı. 29. dakikada Hatayspor’un atağını önleyen konuk ekip, hızlı kontratağa kalktı ve Berk, topu yerden köşeye gönderdi, 0-1. 45.dakikada kornerden gelen topa önce Mirkan, sonra Diallo vuramadı ve devreyi, konuk ekip 1-0 önde bitirdi.
55.dakikada Hatayspor’da Murat’ın yerine oyuna giren Hamza, şık bir gol attı. Hakem, ‘VAR’ uyarasıyla, ofsayt gerekçesiyle golü iptal etti. Hemen 3 dakika sonra, bu kez Mesut ortaladı, Selim şık bir plase yaptı, top ağlara gitti, 1-1.
Golden 4 dakika sonra sahneye çıkan isim bu kez Gökhan oldu ve takımını 2-1 öne geçirdi. 89.dakikada, Caner, ceza sahasında rakibine çalım attığı sırada yere indirildi, hakem ‘devam’ dedi ve Caner’e sarı kart gösterdi. 90+4.dakikada, Adana Demirspor atağında, Pote, kafa ile yakın mesafeden topu Hatayspor ağlarına gönderdi, skor 2-2 oldu. Bu sonuç, konuk ekibe, deplasman golü avantajıyla tur attırıyordu ki, maçın bitmediğini Hatayspor gösterdi ve 90+6.dakikada, sonradan oyuna giren Soner, soldan ortaladı, Mirkan 6 pasta kafayı vurdu ve golü yaptı. Hatay:3 Adana Demirspor:2
Bu skorla, Hatayspor tur atladı ve finalist oldu. Bordo-Beyazlılar, 29 Mayıs Perşembe günü, Gazişehir-Osmanlı maçının tur atlayanı ile finalde Süper Lig’e çıkma mücadelesinde son 90 dakikaya çıkacak.
-Cemil Yıldız-